Articole

Sistem de iluminat, inaugurat în Parcul Botanic din Timișoara, cu o lună înainte ca orașul să-și înceapă programul de Capitală Culturală Europeană

1 minute necesare pentru a citi articolul

Primarul Timișoarei, Domnic Fritz, anună că Parcul Botanic are în sfârșit iluminat public.

„Cu o lună înainte de a deveni Capitală Europeană a Culturii, luminăm unul din simbolurile Timișoarei. La mai bine de trei decenii de când a fost deschis vizitatorilor, Parcul Botanic are în sfârșit, iluminat public. Mai mult de atât, este iluminat public inteligent, iar lucrările au fost făcute cu grijă pentru a proteja flora acestui parc emblematic”, a transmis Dominic Fritz.

Lucrările la acest obiectiv au început în vara acestui an, fiind asigurate din fonduri europene. Pe parcursul lucrărilor, parcul a fost închis publicului, dat fiindcă erau vizate o serie de săpături. Proiectul a inclus instalarea a 219 stâlpi de iluminat public, precum și extinderea sistemului de iluminat pe o lungime de 3.400 de metri liniari.

S-au realizat reţele electrice subterane, alimentarea reţelei electrice nou proiectate, montarea stâlpilor de susţinere a corpurilor de iluminat, montarea corpurilor de iluminat pietonal şi implementarea unui sistem de telegestiune cu estompare la nivel de punct luminos.

sursa foto: Facebook/Dominic Fritz

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *