ArticoleCoronavirus

Slujbele de la Catedrala Catolică vor fi oficiate de preoţi din exterior după ce opt membri ai corului au fost infectați cu coronavirus

1 minute necesare pentru a citi articolul

Slujbele de la Catedrala Romano-Catolică din Iaşi vor fi oficiate de preoţi din exterior, au anunțat luni reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice Iaşi, citați de Agerpres.

Decizia a fost luată după ce în cursul zilei de luni a fost confirmată infectarea cu Covid-19 a opt dintre membrii corului catedralei. Şase din cele opt persoane infectate cu noul coronavirus sunt măicuţe, ceilalţi doi fiind preoţi care au funcţia de dirijor, respectiv, organist.

„S-a dispus măsura autoizolării voluntare a tuturor locatarilor din clădirea Episcopiei de Iaşi şi a aşezământului monahal din apropiere. Angajaţii de la Episcopie vor avea două săptămâni liber. Clanţele, holurile instituţiei vor fi dezinfectate de cinci ori pe zi, iar covoraşele de la intrare conţin substanţe dezinfectante”, a declarat Adrian Blăjuţă, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Romano Catolice din Iaşi.

Foto: Catedrala Romano-Catolică din Iaşi (CristiTimofte.ro)

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *