ArticoleCoronavirus

Spitalele de copii trebuie să pregătească locuri pentru minorii cu coronavirus / Trebuie redus la 15 numărul de copii într-o clasă și să se respecte distanțarea

1 minute necesare pentru a citi articolul

Coordonatorul Direcției de Sănătate Publică București, generalul în rezervă Ionel Oprea, a declarat, la Europa FM, că a cerut spitalelor de copii din Capitală să pregătească, rapid, locuri pentru minori bolnavi de COVID-19, în perspectiva deschiderii anului școlar.

Doar 12 locuri erau libere ieri la , total insuficient, a spus coordonatorul DSP București.

„Am dat dispoziție să se documenteze clar, să avem informație începând din 10 septembrie câte paturi sunt și să cerem din partea acestor spitale să ne spună clar care este capacitatea maximă de izolare a copiilor care în mod nefericit vor fi infectați”, a afirmat secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Generalul în rezervă Ionel Oprea spune că, până la sfârșitul spătămânii viitoare, părinții din București ar putea afla cum s-au pregătit școlile să facă ore.

Medic militar, Ionel Oprea nu recomandă ca elevii din școlile aglomerate să învețe toți odată, la școală.

Nu poți 30 într-o clasă. Depinde și clasa cât e de mare. Trebuie, așa cum s-au făcut recomandările, să se reducă la 15 și să respecte distanțarea. Trebuie și o ventilație naturală, încât să nu permită transportul virusurilor în canitate mare”, a subliniat generalul în rezervă.

Sursa Foto: Unicef

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *