Articole

Spitalele tot nepregătite sunt, iar nosocomialele continuă să ucidă / Dragi autorități, nu-i lăsați și pe marii arși de la Crevedia să moară. Cersiți, dacă e necesar, locuri în străinătate

1 minute necesare pentru a citi articolul

Alexandra Furnea, supraviețuitoare a incendiului din clubul Colectiv, a scris sâmbătă noaptea, pe pagina sa de Facebook, că nici acum spitalele tot nepregătite sunt, iar nosocomialele continuă să ucidă și le transmite autorităților să nu îi lase și pe marii arși de la Crevedia să moară.

„Să nu credeți vreo clipă că acum avem tot ce ne trebuie. Nu avem. Spitalele tot nepregătite sunt, iar nosocomialele continuă să ucidă. Dragi autorități, stimați miniștri, dați-le marilor arși de la Crevedia șansa pe care ne-ați refuzat-o nouă. Nu îi lăsați și pe ei să moară, ca să ascundeți neputințele sistemului medical, devastat de corupție, și ca să vă protejați funcțiile. Transferați-i în străinătate acum, nu peste o săptămână. Cerșiți, dacă este necesar, locuri. Implorați-i să ne primească răniții. Dovediți că România a învățat ceva din Colectiv”, a scris Alexandra Furnea.

O explozie a avut loc, sâmbătă, la o stație GPL din Crevedia, pe DN1A. Aceasta a fost urmată de o explozie mult mai puternică, chiar în timpul intervenției pompierilor. Cel puțin o persoană a murit și alte 46 sunt spitalizate, dintre care 8 intubate. Dintre răniți, 26 sunt pompieri, unii în stare gravă. România a activat Mecanismul european de protecție civilă pentru transferul victimelor. Detalii aici.

Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.