Articole

Spitalul Grigore Alexandrescu a primit un ventilator de suport respirator cu sprijinul organizației Salvați Copiii România

1 minute necesare pentru a citi articolul

Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din București a activat, vineri, Fondul de urgență deschis de Salvați Copiii România, pentru întărirea capacității sistemului medical românesc în lupta cu pandemia de coronavirus.

Organizația a dotat spitalul de copii cu un ventilator performant, în valoare de 37.500 de euro, necesar unei îngrijiri adecvate a patologiilor respiratorii. Donația are loc în contextul răspândirii epidemiei de COVID-19.

Alte șapte spitale din București și din țară au primit, săptămâna trecută, aparatură și echipamente medicale indispensabile, achiziționate tot din fondul de urgență deschis de Salvați Copiii România.

Organizația se află în dialog și cu medicii din Suceava, unde situația este critică, în urma contaminării cu SARS-CoV2 a unui număr mare de cadre medicale, pentru a interveni rapid în refacerea capacității sistemului medical local, aflat sub o mare presiune în acest context.

Până acum, 50 de spitale (maternități, secții de pediatrie, secții de neonatologie, secții de terapie intensivă) au solicitat echipamente de protecție, consumabile și aparatură medicală vitală, în valoare totală de 3 milioane de euro.

Salvați Copiii România a deschis un fond de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical. Astfel, a fost deschis contul special RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

Persoanele fizice care vor sa ajute pot dona aici.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *