ArticoleCoronavirus

STUDIU Măștile de protecție pot reduce cu 75% răspândirea COVID

1 minute necesare pentru a citi articolul

Purtarea măștilor de protecție pot reduce semnificativ riscurile infectării cu COVID – 19, susține un grup de cercetători. Potrivit unui studiu realizat de o echipă din Hong Kong, rata de transmitere a virusului prin particule sau prin stropi rezultați din respirație scade cu 75% când este purtată masca, transmite SkyNews.

”Impactul purtării măștii ca măsură de protecție împotriva virusului este imens”, a declarat doctorul Yuen Kwok – yung, din cadrul Universității din Hong Kong.

Doctorul Yuen, care a ajutat la descoperirea virusului SARS în 2003, a precizat că studiul este primul de acest tip. El a mai explicat că echipa sa a realizat acest studiu deoarece liderii lumii, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății, au pus la îndoială eficiența măștii.

Guvernul Marii Britanii a anunțat inițiat că măștile de protecție nu protejează populația, dar și-a revizuit poziția iar azi recomandă cetățenilor să își acopere fața dacă nu pot menține distanța de doi metri în spații aglomerate.

Țările europene, inclusiv Germania și Italia, le-au cerut cetățenilor să poarte măști.

La începutul pandemiei, care izbucnit în China, s-a înregistrat o cerere mare de măști de protecție în Hong Kong, unde oamenii și-au amintit de impactul SARS.

Hong Kong a înregistrat 298 de decese din cauza SARS. A circula fără mască în Hong Kong, Japonia sau Koreea de Nord este considerat un act de iresponsabilitate. Câteva state americane recomandă de asemenea purtarea măștii.

 

 

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *