Articole

Târg de semințe la Biblioteca Judeţeană din Miercurea Ciuc / Cei care împrumută semințe, trebuie să aducă dublul lor anul viitor / ”Sperăm că dacă vin oamenii să împrumute semințe, împrumută și cărți de grădinărit”

1 minute necesare pentru a citi articolul

La Miercurea Ciuc funcționează de un an Biblioteca de semințe după ce mai multe persoane din municipiu sau din satele învecinate au donat seminţe de legume pentru „Biblioteca de seminţe”, relatează Agenția de presă Rador, care citează Radio Târgu Mureș.

Proiectul este dedicat utilizatorilor înregistraţi ai Bibliotecii Judeţene care pot atât dona, cât şi împrumuta, singura regulă este aceea de a returna bibliotecii dublul seminţelor împrumutate în primăvară, de preferat din recolta lor proprie.

„Noi sperăm că dacă vin oamenii să împrumute semințe, împrumută și cărți de grădinărit sau chiar altfel de cărți. Deja biblioteca este plină de semințe, printre ele avem câteva soiuri de roșii, fasole, castraveți, avem dovlecei, ardei iute. Am primit și donații, s-au și împrumutat déjà semințe. Avem un spațiu la parterul Bibliotecii județene, un dulăpior cu mai multe sertărașe șii în fiecare sunt puse semințele în plicuri de hârtie”, spune coordonatoarea proiectului, bibliotecara Ramona Imreh.

Vizitatorii și donatorii sunt rugaţi să ataşeze câteva informaţii importante pe fiecare plic, cum ar fi denumirea, specia, anul şi locul colectării, precum şi cerinţele seminţelor privind lumina şi apa.

Pentru popularizarea acestui nou serviciu, Biblioteca Judeţeană Harghita găzduieşte mâine un târg de seminţe, organizat de mai multe persoane din zonă care se ocupă cu grădinăritul.

Scopul Bibliotecii de seminţe este conservarea mediului înconjurător şi a plantelor autohtone, precum şi sprijinirea comunităţii interesate de grădinărit.Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.