ArticoleCoronavirus

Țările membre ale G20 s-au angajat să protejeze piața muncii, puternic slăbită de pandemia de Coronavirus

1 minute necesare pentru a citi articolul

Miniştrii muncii din țările membre ale G20 s-au angajat joi să protejeze piaţa muncii, care a fost puternic slăbită, la nivel global, de pandemia noului coronavirus. „Nu putem permite ca boala COVID-19 să agraveze inegalităţile, inclusiv pe cele legate de gen, de pe piaţa muncii şi să submineze progresul obţinut până acum”, au declarat participanţii la încheierea unei reuniuni în sistem de videoconferinţă organizată de Arabia Saudită, care deţine în prezent preşedinţia G20, tranmite AFP, conform Agerpres.

„Ţările noastre vor continua să exploreze modalităţile de a sprijini companiile şi angajatorii, în special întreprinderile micro, mici şi mijlocii, pentru a menţine ocuparea forţei de muncă şi a sprijini lucrătorii afectaţi în această perioadă plină de provocări. Măsurile vor fi elaborate în funcţie de circumstanţele naţionale. Acestea vor putea include transferuri de fonduri, credite fiscale, subvenţii, împrumuturi şi ajutoare pentru salarii”, au transmis miniștrii.

Prin pandemia noului coronavirus piaţa mondială a locurilor de muncă se confruntă cu cea mai „gravă criză de după cel de-al doilea război mondial”, potrivit Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM), care a estimat la 1.25 miliarde numărul persoanelor cu risc ridicat de concediere sau reducere a salariilor.

Ţările Arabe şi Europa ar urma să fie puternic afectate din punct de vedere al populaţiei dar, în cifre absolute, Asia-Pacific este regiunea care ar urma să sufere cel mai mult în această perioadă a anului, potrivit OIM.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat, la rândul său, împotriva oricărei relaxări a măsurilor de protecţie împotriva noului coronavirus din partea statelor dornice să relanseze economiile intrate în recesiune după săptămâni de aplicare a unor măsuri restrictive.

Sursa Foto: Agerpres

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *