Articole

Toate terasele din judeţ care ocupă trotuare vor fi demolate în trei zile pentru ca pietonii să nu se înghesuie

1 minute necesare pentru a citi articolul

Toate terasele care ocupă spaţii pe trotuare în municipiul Arad sau în alte localităţi din judeţ trebuie demolate în trei zile, pentru ca circulaţia pietonală să se poată face prin păstrarea distanţei fizice sanitare, transmite Agerpres.

Decizia a fost luată, vineri, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad, care s-a întrunit într-o şedinţă extraordinară, în care au fost luate şi alte măsuri.

Conform hotărârii CJSU Arad, „autorităţile administraţiei publice locale vor lua măsuri ca, în termen de 3 zile (până luni – n.r.), toate terasele situate pe trotuarele de pe domeniul public să fie desfiinţate/demolate în vederea asigurării unei circulaţii pietonale corespunzătoare şi a păstrării distanţei fizice sanitare”.

„Autorităţile administraţiei publice locale vor identifica şi aproba zone în care vor putea fi amenajate terase în aer liber”, a mai cerut CJSU.

Doar în zona centrală a municipiului Arad există aproximativ 20 de terase construite pe trotuare, toate fiind închise de când a fost declarată starea de urgenţă. În unele locuri, lăţimea trotuarului este redusă la jumătate sau chiar mai puţin din cauza acestor construcţii.

Reprezentanţii Primăriei Arad au declarat, pentru AGERPRES, că vor avea discuţii cu proprietarii localurilor cu terase, pentru a se găsi soluţii de sprijin pentru aceştia, avându-se în vedere că taxele de ocupare a domeniului public nu au fost eliminate în perioada stării de urgenţă.

CJSU a mai decis redeschiderea parcurilor publice din judeţ, cu excepţia zonei din Parcul „Mihai Eminescu” din municipiul Arad în care se află amplasat mobilierul urban destinat jocurilor de şah, table, remi etc. Aici, zeci de persoane de vârstă înaintată obişnuiau să-şi petreacă timpul înainte de pandemie.

Pe perioada stării de alertă, locurile de joacă pentru copii situate în parcuri vor rămân închise, mai arată Agerpres.

Foto: Captură Pro TV

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *