Articole

Toți elevii de gimnaziu și liceu cu medii generale între 9,50 și 10 vor primi burse de merit – surse / Aceștia se adaugă primilor 30% elevi din fiecare clasă

1 minute necesare pentru a citi articolul

Toți elevii de gimnaziu și liceu cu medii generale între 9,50 și 10 în anul școlar trecut vor primi burse de merit, potrivit noii variante de proiect ordin de ministru cu regulile pentru burse în anul școlar 2023-2024, consultat de Edupedu.ro. Aceștia se adaugă primilor 30% de elevi din fiecare clasă ordonați după media generală anuală, indiferent care este aceasta.

Acest lucru înseamnă că procentul de 30 prevăzut în prima variantă a ordinului, dezbătut public și contestat de diferite organizații din educație, se păstrează, iar acestuia se adaugă și ceilalți elevi, în funcție de situația din fiecare clasă, care au avut media generală anuală în anul școlar 2022-2023 peste 9,50. Pragul de 9,50 a fost criteriu de acordare a burselor anul trecut și practic a fost reluat în ordin ca soluție a Ministerului Educației la criticile din spațiul public care găseau înlocuirea lui cu pragul de 30% o măsură echitabilă sau mai puțin echitabilă.

Articolul complet pe Edupedu.roArticol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.