Articole

Transmiterea monumentului Cetățuia Brașovului către Primăria Brașov, în vederea reintroducerii în circuitul istoric și turistic, va intra pe agenda ședinței de guvern de miercuri

1 minute necesare pentru a citi articolul

Hotărârea transmiterii monumentului Cetățuia Brașovului către Primăria Brașov va intra pe agenda ședinței de guvern de miercuri, după ce proiectul de act normativ a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor.

Mutarea este făcută „în vederea reintroducerii în circuitul istoric și turistic a ansamblului istoric”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, şi viceprimarul Braşovului, Sebastian Rusu, s-au întâlnit la finalul lunii martie cu şeful Cancelariei primului ministru, Mircea Abrudean, pentru a vorbi despre viitorul Cetățuii Brașovului, anunța Bună Ziua Brașov. Ei vor un parteneriat în care să intre și Universitatea Transilvania pentru preluarea obiectivului.

„Ceea ce ne dorim este ca Guvernul să agreeze ideea unui parteneriat tripartit, între Primăria Braşov, Consiliul Judeţean Braşov şi Universitatea Transilvania, pentru punerea în valoare a Cetăţuii după etapa reabilitării. Mă aştept ca următorul pas să fie emiterea unei hotărâri de Guvern, prin care monumentul să treacă în patrimoniul municipiului Braşov”, a declarat viceprimarul Braşovului.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a declarat că „am susţinut ideea pentru care am militat de la bun început, respectiv aceea că obiectivul istoric este necesar să fie transmis în proprietatea Municipiului Braşov şi în administrarea Primăriei cu obiectivul clar de a fi restaurat şi reintrodus în circuitul cultural şi turistic”.

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *