Articole

Trei drone au fost doborâte în nord-vestul Rusiei, departe de Ucraina, inclusiv în apropiere de Sankt Petersburg

2 minute necesare pentru a citi articolul

Armata rusă a afirmat că a doborât trei drone ucrainene duminică după-amiază în nord-vestul Rusiei, la câteva sute de kilometri de Ucraina, inclusiv una în apropierea fostei capitale imperiale Sankt Petersburg, relatează AFP, conform News.ro.

Într-un comunicat, Ministerul rus al Apărării a precizat că a distrus o dronă în jurul orei locale 18.00 (17.00 ora României) deasupra regiunii Leningrad, unde se află Sankt Petersburg, la peste 800 km de Ucraina.

Guvernatorul regional, Aleksandr Drozdenko, a declarat pe Telegram că drona a fost distrusă în apropiere de satul Fornosovo, la sud de fosta capitală imperială, fără a provoca pagube sau victime.

Pe Telegram, un purtător de cuvânt al agenţiei ruse de aviaţie civilă a declarat că au fost impuse restricţii de trafic aerian timp de aproximativ o oră şi jumătate pe aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg, ca măsură de siguranţă.

În acelaşi timp, Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că 75 de pompieri se luptau în cursul după-amiezii cu un incendiu într-un hangar în apropiere de Sankt Petersburg, despre care a spus că a provocat rănirea a două persoane. Potrivit presei ruse, incendiul era în apropiere de aeroportul Pulkovo. Pentru moment, autorităţile nu au făcut nicio legătură între drona doborâtă şi acest incident.

Armata rusă a mai afirmat că a doborât alte două drone ucrainene duminică după-amiază în regiunea Novogorod, la sud de Leningrad, de asemenea, la câteva sute de kilometri de Ucraina. Potrivit guvernatorului local, Andrei Nikitin, cele două drone nu au provocat pagube sau răniţi.

De la începutul ofensivei ruseşti împotriva Kievului, la sfârşitul lui februarie 2022, armata ucraineană a reuşit să efectueze atacuri cu drone tot mai departe pe teritoriul rusesc. Sâmbătă, Rusia a afirmat că a distrus 47 de drone ucrainene în cursul nopţii, în principal în regiunea Rostov pe Don, la graniţa cu Ucraina, un atac care ar fi putut viza, printre altele, o fabrică de avioane.Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.