Articole

Trei morţi, după ce un bărbat a deschis focul într-o cafenea din Roma. Una dintre victime, prietena premierului Giorgia Meloni

1 minute necesare pentru a citi articolul

Un bărbat a deschis focul, duminică, într-o cafenea din nordul Romei, unde avea loc o şedinţă a locatarilor unui bloc, şi a ucis trei persoane, relatează news.ro. Printre victime se numără și o prietenă a premierului italian, Giorgia Meloni, a transmis The Guardian.

Alte trei persoane au fost rănite în urma focurilor de armă trase şi cel puţin una dintre victime are răni grave.

Suspectul, în vârstă de 57 de ani, era implicat într-o serie de dispute cu asociaţia de locatari, a declarat un martor pentru Rai News Italia.

„A intrat în încăpere, a închis uşa şi a strigat ‘Vă omor pe toţi’, apoi a început să tragă”, a relatat un alt martor, citat de agenţia italiană de presă Ansa. Locatarii au reuşit să-l imobilizeze şi să-l dezarmeze înainte de sosirea poliţiei.

La câteva ore după acest incident, premierul Giorgia Meloni a postat pe Instagram ceea ce pare a fi o fotografie recentă în care apărea alături de Nicoletta Golisano, una dintre victime, spunând că era prietena ei.

„Nu este corect să mori aşa”, a scris Meloni, precizând că femeia avea un soţ şi un copil de 10 ani. „Nicoletta era fericită şi frumoasă, în rochia roşie pe care şi-a cumpărat-o pentru petrecerea de 50 de ani în urmă cu câteva săptămâni. Pentru mine, ea va fi mereu frumoasă şi fericită aşa”, spune Giorgia Meloni pe Instagram

sursa foto: instagram

Poliţia nu a comentat care a fost motivul acestui atac, iar postarea lui Meloni nu sugerează că ar fi fost vorba de o motivaţie politică.

Prim-ministrul a declarat însă că un poligon de tir de unde suspectul a luat arma folosită în atac a fost închis şi autorităţile au deschis o investigaţie.

Primarul Romei, Roberto Gualtieri, a convocat pentru luni o reuniune de urgenţă privind securitatea după ceea ce a numit „episodul grav de violenţă care a lovit oraşul”, relatează news.ro

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *