ArticoleCoronavirusSporturi

Trei pacienți cu COVID-19, intubați și ventilați mecanic au fost transferați cu elicopterul la spitale din Galați și Medgidia. În Dâmbovița s-a atins capacitatea maximă la Terapie Intensivă

1 minute necesare pentru a citi articolul

Trei pacienți cu COVID-19, intubați și ventilați mecanic au fost transferați cu elicopterul la spitale din Galați și Medgidia, pentru că în Dâmbovița s-a atins capacitatea maximă la Terapie Intensivă pentru cazurile cu coronavirus, anunță Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

„Ca urmare a atingerii capacității maxime de internare pe secțiile de terapie intensivă a pacienților în stare gravă infectați cu noul Coronavirus, pentru îngrijirea și monitorizarea optimă a acestora, în cursul acestei zile, respectiv 3 iulie 2020, la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) a fost dispusă măsura transferului a 3 pacienți de la secția de Terapie Intensivă a unității spitalicești din Târgoviște către Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați și către Spitalul Municipal Medgidia”, a anunțat DSU pe pagina de Facebook.

Transportul pacienților, intubați și ventilați mecanic s-a realizat cu un elicopter de tip Mi-8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI, format din echipaj medical UPU-SMURD București.

De la izbucnirea epidemiei, în județul Dâmbovița au fost depistate 625 de cazuri, din care 45 în ultima zi.

Citește și Andreea Moldovan, directorul medical de la Boli Infecțioase Brașov: „Terapia Intensivă este plină în județ. În weekend a fost necesară direcționarea unor pacienți în Covasna”

Sursa foto: Facebook DSU

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *