ArticoleCoronavirus

Treizeci de pacienţi cu coronavirus vor fi transferaţi de la Spitalul din Piatra Neamţ la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, întrucât medicii nemţeni nu mai fac faţă numărului ridicat de cazuri

1 minute necesare pentru a citi articolul

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi va primi, în cursul serii de joi, 30 de pacienţi confirmaţi cu coronavirus care erau internaţi la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, întrucât medicii nemţeni nu mai fac faţă numărului mare de cazuri, relatează News.ro.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a declarat, joi, că unitatea ieşeană va primi din judeţele învecinate pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, în special de la spitalele care nu mai au locuri.

Ea a spus că, în cursul serii, vor fi transferaţi la spitalul ieşean 30 de pacienţi cu coronavirus internaţi în prezent la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ.

„Numărul pacienţilor începe să crească în zona de nord-est. Am verificat condiţiile de muncă din spital şi zonele de risc pentru a îmbunătăţi circuitele. Urmează o perioadă grea“, a afirmat medicul Carmen Dorobăţ.

Conducerea Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ a decis transferarea bolnavilor la Iaşi, întrucât unitatea dispune de personal medical limitat. Spitalul are doar şapte medici de boli infecţioase.

Până joi la prânz au fost confirmaţi în judeţul Neamţ 202 pacienţi cu coronavirus.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat joi, că nu sunt secţii închise la spitalul din Piatra Neamţ, dar acestea funcţionează cu un personal la limită, după ce mai multe cadre medicale sunt infectate cu coronavirus sau în autoizolare. El a precizat că ministerul urmăreşte ca acest focar să nu se extindă.

Sursa foto: G4Media.ro

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *