ArticoleCoronavirusPolitica

Turcia: Cresc tensiunile sociale. 98 de decese în ultimele 24 de ore. Bilanț total: 1.296 de morți

1 minute necesare pentru a citi articolul

Turcia înregistrează, oficial, 1.296 de decese, provocate de noul Coronavirus, transmite Reuters. Numai în ultimele 24 de ore au murit 98 de persoane. Chiar dacă președintele țării Recep Tayyip Erdogan se arată optimist în privința ținerii sub control a epidemiei, în ultimele zile au început să apară tensiuni la nivelul populației, din pricina măsurile drastice de izolare impuse de Guvern.

Ministrul de Intere, Süleyman Soylu, intenționa să demisioneze, dar Erdogan l-ar fi oprit. „PoliticTürk” a postat în weekend filmulețe cu gruprui de oameni care stăteau la cozi la magazine, având timpul limitat prin lege pentru cumpărături, dar și cu grupuri de oameni din Istanbul care au organizat proteste în stadă, în sprijinul  ministrului Süleyman Soylu.

În 3 aprilie, preşedintele Recep Tayyip Erdogan anunţa izolarea obligatorie pentru persoanele cu vârste mai mici de 20 de ani. De asemenea, au fost impuse și alte măsuri. Mașinile nu mai au permisiunea de a intra sau de a ieşi în 31 de oraşe, între care Istanbul şi Ankara, timp de 15 zile. Programul alocat pentru cumpărături a fost de asemenea limitat. Persoanele de peste 65 de ani şi bolnavii cronici sunt și ei obligaţi să stea permanant în case.

Potrivit Ministerului Sănătății din Turcia, 3.957 de bolnavi de COVID-19 s-au vindecat şi au fost externaţi până în prezent, iar 1.786 se află la terapie intensivă.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *