ArticoleCoronavirus

UE respinge solicitările din sectorul oțelului, privind reducerea cotelor pentru importurile de oțel

1 minute necesare pentru a citi articolul

Uniunea Europeană n-a făcut prea mari modificări la măsurile sale de protejare a sectorului oţelului, ceea ce a provocat reacţii dure din partea reprezentanților industriei, care au cerut reducerea cotelor pentru importurile de oţel – transmite Reuters.

În 23 martie 2018 au intrat în vigoare tarife vamale americane, de 25% la importurile de oţel şi de 10% la importurile de aluminiu, iar începând cu data de 1 iunie au fost aplicate şi producătorilor din UE. Impunerea tarifelor a dus la închiderea efectivă a pieţei SUA şi la majorarea exporturilor către UE.

În 2018, UE a introdus cote pentru importurile de oţel, pentru a proteja sectorul de importurile provocate de tarifele introduse de SUA.

Într-un document publicat marţi în Jurnalul Oficial al UE, se admite că industria oţelului a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus (COVID-19), dar se consideră că nu sunt necesare schimbări drastice, deoarece actualele cote pentru importurile de oţel nu sunt utilizate integral.

Producătorii şi sindicatele din industrie au cerut o întâlnire de urgenţă cu liderii UE.

„Aceasta este cea mai gravă criză pe care am văzut-o în ultimele decenii…şi ar putea fi în pericol mii de locuri de muncă”, a afirmat Luis Colunga, adjunctul secretarului general al sindicatului Industri All Europe, conform Agerpres.

Din martie, cererea de oţel în UE a scăzut cu aproximativ 50%, ceea ce a dus la închiderea temporară a multor oţelării, se arată într-un comunicat al producătorilor şi sindicatelor din industrie.

Principalii exportatori de oţel în UE sunt China, India, Rusia, Coreea de Sud, Turcia şi Ucraina.

 

Sursa foto: Comisia Europeană

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *