Articole

Un anunţ despre obligativitatea testului antidoping a pus pe fugă zeci de ciclişti amatori la o cursă din Spania

1 minute necesare pentru a citi articolul

Un anunţ despre obligativitatea testului antidoping a pus pe fugă zeci de ciclişti amatori înscrişi pe listele unei curse din provincia spaniolă Alicante, a scris joi cotidianul Marca, preluând o informaţie dezvăluită de site-ul de specialitate Ciclo 21, transmite News.ro.

Cursa ciclistă pentru amatori Turneul Intercluburi Vinalopó s-a desfăşurat sâmbătă, 2 martie, la Villena, în provincia spaniolă Alicante. Un test antidoping a fost anunţat pentru finalul cursei, la aceasta fiind prezenţi agenţi ai Celad – Agenţia Spaniolă anti-doping. Anunţul a adus numai puţin de 130 de abandonuri din numărul total de 182 de ciclişti înscrişi. Linia de sosire a fost trecută de numai 52 de participanţi, iar pentru a explica aceste abandonuri, bicicliştii amatori au spust că au fost victimele unor căzături sau unor alte probleme.

Comitetul de organizare, copleşit şi uluit de amploarea fenomenului, a publicat miercuri un comunicat de presă pentru a revendica „mândria de a fi organizatori ai unui eveniment care apără ciclismul curat şi corect”.

„Controlul dopajului este egal cu înţepături şi retrageri. Aceasta nu este o formulă matematică, ci adevărul pur. Acum să vedem dacă se va lua vreo măsură, pentru că asta chiar este o glumă. Bineînţeles că m-am supus controlului. Acesta este al treilea la care mă supun”, a explicat unul dintre cicliştii care a încheiat cursa, Alvaro Marzá, al doilea în clasamentul general.

Cursa a fost câştigată de ucraineanul Oleg Chuzdha, fost ciclist profesionist între anii 2006 şi 2012.Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.