Articole

Un bărbat a fost prins în timp ce captura ilegal păsări din specia Sticlete. Acesta folosea cuşti prevăzute cu dispozitive speciale pentru capturarea păsărilor

1 minute necesare pentru a citi articolul

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi a informat că a întocmit dosar penal pe numele unui bărbat care a fost prins  în timp ce captura ilegal păsări din specia Sticlete, relatează Agerpres.

„La data de 3 iunie 2023, un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei Oraş Târgu Bujor a depistat, pe raza localităţii Târgu Bujor, în zona cunoscută sub denumirea de Lunca pârâului Chineja, un bărbat de 46 de ani, în timp ce captura, fără drept, exemplare de păsări din specia Sticlete (Carduelis). Persoana în cauză folosea cuşti prevăzute cu dispozitive special confecţionate pentru capturarea păsărilor”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Galaţi.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul paznicului de vânătoare din cadrul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi în circumscripţia căruia se află fondul cinegetic, au examinat păsările capturate, constatând că nu prezintă leziuni incompatibile cu viaţa sau alte răni. În aceste condiţii, cele patru exemplare au fost eliberate în zona din care fuseseră capturate.

„În cauză poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de braconaj (…), cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanei depistate”, precizează IPJ Galaţi.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *