ArticoleGermaniaKevin Krawietz tenismenstiri coronavirussupermarket

Un campion de la Roland Garros munceşte pentru 450 de euro pe lună într-un supermarket din Germania

2 minute necesare pentru a citi articolul

Tenismenul german Kevin Krawietz, care în 2019 a câştigat alături de Andreas Mies proba masculină de dublu de la Roland Garros, s-a angajat pe timpul pandemiei de coronavirus ca asistent de vânzări la un supermarket din Munchen, cu un salariu lunar de 450 euro, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Krawietz, 28 ani, nr. 13 ATP la dublu, a dezvăluit pentru revista Der Spiegel că de mai multe săptămâni lucrează la un supermarket unde se ocupă de aprovizionarea rafturilor cu cârnaţi şi brânză, sortarea cutiilor goale şi dezinfectarea coşurilor de cumpărături, începând cu ora 5:30 dimineaţa.

Ca urmare a suspendării turneelor de tenis din cauza pandemiei de coronavirus, Krawietz s-a gândit că are nevoie de o slujbă normală pentru o perioadă de timp şi prietenul său Hannes Wagner, fost jucător profesionist, a venit cu ideea de a lucra într-un supermarket.

”Mi-a spus că se plictiseşte şi că ia în considerare să lucreze la un supermarket unde să sorteze şi să aranjeze marfa pe rafturi. A spus-o în glumă”, a declarat tenismenul, care a adăugat că ideea s-a concretizat după ce logodnica sa a contactat o prietenă de la un lanţ de magazine, care se confrunta cu lipsă de personal. El a primit rapid două oferte şi a acceptat una dintre ele cu muncă part-time.

”A durat ceva până am ştiut unde trebuie să meargă produsele de băcănie. Directorul de filială a râs de noi că ne-a luat o oră să aranjăm un palet. Munca în sine nu este chiar epuizantă, dar este grea pentru că fac acelaşi lucru. De exemplu, un coleg de acolo a lucrat în ramură de 17 ani şi am foarte mult respect pentru asta”, a povestit Krawietz.

După ce Spiegel a publicat interviul, tenismenul german a fost sunat fără oprire la telefon tot weekend-ul: ”Nu credeam că va avea un asemenea ecou. Nu am dat mare atenţie slujbei pe care am făcut-o şi în interviu apărea doar o mică referinţă la asta. Dar toate reacţiile au fost pozitive şi totul este bine pentru mine”.

Krawietz plănuieşte să-şi apere titlul la Roland Garros în toamnă, dar nu crede că turneele se vor mai relua în acest an din cauza Covid-19. El joacă de 3-4 ori pe săptămână într-o sală, datorită unui permis special.

Foto: Jucătorul de tenis Kevin Krawietz / Sursa: Facebook

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *