ArticoleCoronavirus

Un nou medicament, EIDD-2801, și-ar putea dovedi eficiența împotriva Covid-19

2 minute necesare pentru a citi articolul

Potrivit cercetătorilor, s-a descoperit o pistă nouă pentru tratarea Coronavirusului – scrie lefigaro.fr, citând reprezentanți ai societății pentru Medicină Translațională.

Este vorba despre medicamentul EIDD-2801 care ar putea deveni extrem de eficient în lupta cu Covid-19. Potrivit informațiilor apărute în publicația franceză, EIDD-2801 nu e complet necunoscut virusologilor, provenind dintr-o moleculă, NHC, care s-a dovedit deja a fi un puternic inhibitor in vitro al virusurilor ARN, cum ar fi gripa, Ebola și coronavirusurile, unele dintre acestea fiind prezente în BAT, capabile să infecteze în mod direct celulele umane. NHC a fost descoperit în 2002 de fostul laborator american Physpash, care l-a dezvoltat ca principal antiviral capabil să vindece Hepatita C. Acesta face parte din familia analogilor citozinei, dintre care unele, cum ar fi lamivudină sau emtricitabină, se numără printre medicamentele cele mai utilizate împotriva unui alt virus binecunoscut, SIDA.

„Această soluție de tratament pentru Covid-19 mi se pare foarte serioasă, deoarece acest produs este specific acestor virusuri RNA și prezintă rezultate deja remarcabile la șoareci”, a declarat medicul și cercetătorul Thomas Baumert, din cadrul Institutului de cercetare pentru bolile virale și hepatice – Universitatea din Strasbourg). „Produsul este extrem de promițător, provenid din aceeași familie de inhibitori nucleozide ca remdesivir, cu care sunt testați în prezent pacienții în ciclul clinic de descoperire a virusului” a declarat și specialistul Bruno Canard (Laborator de fondare a macromoleculelor biologice, din cadrul CNRS, un centru de cercetare non-profit de la Universitatea Embory din Atlanta, Georgia).

Dacă se va dovedi că are succes, producția industrială a EIDD-2801 ar putea începe foarte repede, a transmis Bruno Canard.

Societatea Europeana de Medicina de Translatie (EUSTM) este o organizație globală non-profit de asistență medicală  al cărei obiectiv principal este de a consolida la nivel mondial îngrijirea sănătății prin utilizarea abordărilor, resurselor și expertizei medicinei translaționale. Societatea facilitează cooperarea și interacțiunea între clinicieni, cercetători, mediile academice, industrie, guverne, agenții de reglementare, investitori și factori de decizie politică, în scopul de a dezvolta și de a crea programe și inițiative de medicină translațională de înaltă calitate, cu scopul general de a îmbunătăți asistența medicală a populației la nivel mondial. Societatea își propune să sporească cercetarea și dezvoltarea de noi și la prețuri accesibile instrumente de diagnosticare și tratare a tulburărilor clinice care afectează populația la nivel mondial.

Sursa Foto: lefigaro.fr

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *