Articole

Un unchi prin alianță a fost testat pentru coronavirus la o săptămână după ce a fost diagnosticat cu pneumonie/ Două persoane au fost confirmate  abia după ce au decedat

2 minute necesare pentru a citi articolul

Senatorul USR, Mihai Goțiu, acuză medicii de la spitalul județean din Deva, într-o postare pe Facebook, de incompetență și impostură, după ce un unchi prin alianță ar fi fost internat la mijlocul săptămânii în stare critică cu coronaviurs, deși ar fi fost diagnosticat cu pneumonie înainte de internare, dar ar fi fost lăsat acasă. Goțiu mai scrie că tot în spitalul județean Deva, două persoane diagnosticate și tratate anterior pentru alte boli au fost confirmare ca fiind infectate cu coronavirus abia după ce au decedat.

Redăm mai jos un fragment relevant din postarea lui Mihai Gotiu:

”Clientelism. Incompetență. Impostură. Iresponsabilitate. Hoție. Așa a debutat epidemia de COVID-19 în România. Toată putreziciunea unui sistem corupt iese la suprafață și rânjește grotesc. Cu efecte tragice

Un unchi prin alianță a fost internat, la mijlocul săptămânii, în stare critică, la Spitalul Județean din Deva, și a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Inițial, a fost diagnosticat cu pneumonie și lăsat acasă cu un tratament pe antibiotice. A fost readus la spital, după o săptămână, cu plămânii grav afectați, iar acum e la terapie intensivă. A fost nevoie să treacă o săptămână pentru a fi re-examinat și re-testat și doar după ce boala s-a agravat (saturația de oxigen în sânge a crescut în ultimele ore, dar fără a ieși, încă, din starea critică). În același Spital Județean, două persoane diagnosticate și tratate anterior pentru alte boli, au fost confirmate ca fiind infectate cu coronavirus după ce… au decedat.

Sunt semnele unuia dintre cele mai teribile scenarii asociate epidemiei de coronavirus: TRANSMITEREA NOSOCOMIALĂ. Mai exact, contactarea, agravarea și extinderea epidemiei în spitale și intrarea într-o spirală tragică, în care orice afecțiune care necesită îngrijire spitalicească poate deveni fatală. Repetarea, la o scară mult mai extinsă a tragediei de la Colectiv – când tinerii arși care ar fi avut o șansă de a fi salvați au fost uciși de infecțiile contactate în timpul intervențiilor medicale de salvare!

Și, ce e mai trist și mai revoltător în același timp, similitudinile nu se opresc aici. Sistemul e la fel de bolnav ca în urmă cu cinci ani. Din promisiunile electorale ale PSD, din 2016, cu 8 spitale regionale și unul național „până în 2020” s-a ales praful. Dotarea celor existente e la fel de precară, procedurile la fel de incoerente. Presa relatează despre aceleași rețele clientelare care gestionează și umflă contractele de achiziții de medicamente și echipamente medicale, începând cu revoltătorul caz al ”doctorandului SRI” care utilizează firme paravan, de distribuție de băuturi alcoolice, pentru a încasa milioane de euro.

Primarii marilor orașe se întrec în iresponsabilitate: cel al Capitalei, Gabriela Firea, își deleagă atribuțiile de criză viceprimarului; cel de la Iași, Mihai Chirica, se laudă că ”se testează săptămânal”, într-un moment în care capacitatea de testare e insuficientă pentru personalul medical și contacții direcți; cel de la Timișoara, Nicolae Robu, incită la ură pe Facebook, sub pretextul că, din goana mașinii, ar fi recunoscut pe străzile urbei persoane despre care pretinde că ar fi infractori întorși din Diaspora (!). Iar alte primării continuă achiziții pentru panseluțe, fântâni arteziene și acțiuni publice de Paști!

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *