Articole

”Un vârf al epidemiei va fi între 20 aprilie și 1 mai/ Este aproape clar că nu se mai organiza alegeri locale pe 28 iunie”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Primul-ministru Ludovic Orban a afirmat, la Digi24, cele mai multe opinii ale specialiștilor estimează că vârful epidemiei de coronavirus va avea loc în  ultima decadă a lunii aprilie. În aceste condiții, alegerile locale nu se vor mai putea organiza pe 28 iunie, data preconizată anterior, urmând ca mandatele aleșilor locali să fie prelungite.

”Am consultat mai multe opinii, ele nu sunt unanime, sunt împărţite, dar cele mai multe păreri converg spre un vârf al epidemiei cam între 20 aprilie şi 1 mai, urmând ca, după aceea, să scadă riscul de răspândire (…) Este vorba de un virus imprevizibil şi este foarte greu de făcut predicţii care să aibă un grad de probabilitate de îndeplinire de 100%”, a declarat Orban.

Întrebat dacă mai este posibilă organizarea alegerilor locale în luna iunie, Ludovic Orban a răspuns: ”Din punctul meu de vedere, este clar aproape că în data de 28 iunie nu se mai pot organiza alegeri locale. Sigur, noi va trebui să emitem un act normativ pentru a prelungi mandatelor actualelor autorităţi locale alese, urmând ca, în consultare cu celelalte formaţiuni politice, să decidem, în funcţie şi de evoluţia epidemiei, o dată la care să se poată organiza alegerile în cele mai bune condiţii”.

Șeful Guvernului a spus că alegerile nu ar fi corecte dacă acțiunile din perioada preelectorală s-ar desfășura în condițiile unor restricții.

”Dacă vrem să organizăm alegeri corecte, nu putem să ne permitem să facem alegeri în care să strângă candidaţii semnături, să facă campanie electorală când noi avem măsuri de restricţii la circulaţie, când nu există posibilitatea de adunări publice, când posibilitatea de comunicare este limitată mai mult la comunicare prin media sau online”, a precizat șeful Guvernului.

Acesta a adăugat că noua dată pentru alegerile locale va fi stabilită după consultarea partidelor politice.

Sursa foto: Guvernul României

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.