Articole

USR solicită adoptarea de urgenţă în plenul Camerei Deputaţilor a proiectului „Fără păcănele lângă şcoli”

2 minute necesare pentru a citi articolul

USR face apel către deputaţi şi liderii PSD şi PNL ca proiectul de lege „Fără păcănele lângă şcoli” să fie introdus de urgenţă pe ordinea de zi a plenului Camerei pentru a fi votat, au declarat, miercuri, parlamentarii USR Diana Stoica şi Sebastian Cernic, relatează Agerpres..

„Ieri dimineaţă un copil de 19 ani şi-a dat foc şi a murit în faţa unei săli de păcănele aflată lângă liceul unde el studia. Nu ştim ce l-a făcut să ia această decizie de a-şi lua viaţa, dar ce ştim sigur este că jocurile de noroc provoacă depresie, provoacă dependenţă şi distrug vieţile tinerilor în fiecare zi. (…) USR a depus proiectul «Fără păcănele lângă şcoli», iar din păcate acest proiect este blocat de două luni şi n-avem niciun fel de explicaţie. Chiar ieri am cerut în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor introducerea pe ordinea de zi şi PSD, PNL şi UDMR au refuzat. Nu reuşim să înţelegem atitudinea vechilor partide când vine vorba de suferinţa oamenilor, când vine vorba de protejarea vieţilor acestor copii şi ne întrebăm dacă influenţele din partea industriei sunt mai importante pentru ei decât viaţa copiilor. Facem un apel către Marcel Ciolacu, către Nicolae Ciucă să introducă de urgenţă pe ordinea de zi şi să votăm în plen legea «Fără păcănele lângă şcoli»”, a afirmat Stoica, la Parlament.

Senatorul USR Sebastian Cernic a adăugat că parlamentarii trebuie să facă tot ce e posibil pentru evitarea acestor tragedii.

„Este responsabilitatea noastră, a parlamentarilor să facem tot ceea ce este posibil ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Facem un apel către colegii deputaţi să treacă săptămâna viitoare legile fără păcănele, în aşa fel încât să evităm astfel de tragedii”, a adăugat Cernic.

Senatul a ţinut un moment de reculegere, miercuri, în plen, la propunerea senatorului USR Sebastian Cernic, în memoria unui tânăr de 19 ani care şi-a curmat viaţa, cu o zi în urmă, pentru că ar fi pierdut 3.000 de lei la „păcănele”.

În 13 martie, Senatul a adoptat proiectul de modificare a OUG nr.77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc care prevede că spaţiile destinate jocurilor de noroc sunt interzise pe o distanţă de 300 de metri pietonali faţă de unităţile şi instituţiile de învăţământ, locurile de joacă pentru copii.

Proiectul se află la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *