Articole

VIDEO Clip pentru interzicerea reclamelor la jocuri de noroc publicat de vloggerul Mircea Bravo / 2 milioane de vizualizări în 48 de ore

1 minute necesare pentru a citi articolul

Clipul realizat de vloggerul Mircea Bravo pentru interzicerea reclamelor la pariuri sportive şi jocuri de noroc, bazat pe petiţia iniţiată de Declic pe aceeaşi temă, a ajuns la aproape 2 milioane de vizualizări, în nici 48 de ore de la lansare.

„Jocurile de noroc sunt un drog şi trebuie reglementate ca atare. Mie mi se par mai nocive decât ţigările. Am văzut mulţi tineri care şi-au pierdut economiile, casa, familia pentru că au crezut în iluziile vândute de jocurile de noroc”, a declarat vloggerul Mircea Bravo, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

Vloggerul se alătură pro bono celor peste 105.000 de cetăţeni care au semnat petiţia „Interziceţi reclamele la jocuri de noroc şi pariuri sportive!”.

Membrii comunităţii Declic cer parlamentarilor adoptarea unei legi care să interzică orice formă de publicitate la jocurile de noroc şi pariuri. Petiţia este adresată direct preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, Alina Gorghiu, respectiv Marcel Ciolacu.

„Statul pur şi simplu se preface că nu vede cum tot mai mulţi tineri devin dependenţi şi ajung să piardă tot. Iar jucătorii care încearcă să se vindece de această dependenţă nu au nicio şansă, atât timp cât sunt bombardaţi cu astfel de reclame agresive la tot pasul”, a declarat Ana Racheleanu, coordonatorul campaniei Declic pentru interzicerea reclamelor la jocuri de noroc şi pariuri sportive.

La nivel naţional nu există nicio statistică la zi cu privire la dependenţii de jocuri de noroc sau programe publice de recuperare şi tratament.

„Nu avem bannere cu reclamă la alcool lângă şcoli sau grădiniţe. Nici mesh-uri lângă spitale care să ne amăgească cu cât de plăcut este să fumezi. La fel trebuie să se întâmple şi cu reclama la jocuri de noroc”, a mai spus Racheleanu.

Petiţia „Interziceţi reclamele la jocuri de noroc şi pariuri sportive!” poate fi citită şi semnată pe https://facem.declic.ro/campaigns/interziceti-reclamele-la-jocuri-de-noroc-pariuri-sportive.

Citește și FOTOGALERIE București, capitala păcănelelor. Orașul e plin de săli de joc, magazine amanet și reclame vulgare care promovează pariurile. Psiholog: Adolescenții sunt ținta

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *