Articole

VIDEO Drama oamenilor din Roșia Montană, în fața pericolului ca barajul Tău Mare să cedeze după ce s-a fisurat

1 minute necesare pentru a citi articolul

O situație de criză sâmbătă noapte, în Roșia Montană, după ce digul lacului de acumulare Tău Mare s-a fisurat. S-a activat Centrul Județean de Conducere si Coordonare a Intervenției care a demarat o serie de măsuri pentru protejarea locuitorilor.

Localnicii au primit cinci mesaje RO-Alert prin care li s-a cerut imperativ să părăsească localitatea, fiindu-le puse la dispoziție paturi la școala din Abrud și o sală de sport din Câmpeni. Cei mai mulți localnici au refuzat să-și părăsească locuințele.

  • „Atenţie! Locuitorilor din Roşia Montană, din proximitatea albiei pârâului Foies! În urma evaluării din teren s-a constatat că evacuarea preventivă este imperativ necesară pentru protejarea vieţii d-voastră! Există pericolul ca barajul Tău Mare să cedeze. Se recomandă evacuarea preventivă pentru 2-3 zile până nivelul apei din baraj ajunge la un risc acceptabil. Pentru autoevacuare se va lua legătură cu autorităţile prezente în loc. Roşia Montană, sau identificaţi un loc înalt în care să va deplasaţi în cel mai scurt timp, când se da ordinul de evacuare!”, este cel mai recent mesaj transmis de ISU Alba localnicilor din Roşia Montană, prin sistemul Ro-Alert.

Există două soluții pentru rezolvarea crizei, dar ambele presupun golirea lacului. Pentru asta au fost aduse mai multe motopompe de mare capacitate inclusiv din alte județe, însă până la secarea lacului autoritățile trebuie să rezolve problema drumului de acces.

Citește și…

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *