Articole

VIDEO Elevii și profesorii unui cerc de robotică din Constanța fabrică viziere pentru medici folosind imprimante 3D

1 minute necesare pentru a citi articolul

Elevii și profesorii cercului de robotică al unui liceu din Constanța fabrică viziere pentru personalul sanitar implicat în lupta împotriva coronavirus.

Vizierele sunt realizate la Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” cu ajutorul unor imprimante 3D:

“Cercul de Robotică al Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida”din Constanța s-a mobilizat pentru fabricarea de viziere pentru personalul sanitar implicat în lupta împotriva coronavirusului. Cu ajutorul imprimantelor 3D, elevii și profesorii confecționează materialele de protecție pe care le distribuie apoi celor care au atâta nevoie de ele în aceste zile grele”, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă.

“La început, realizarea unei viziere dura aproximativ 5 ore dar am reușit să ne perfecționăm iar la ora actuală, producția noastră este de o vizieră pe oră. Lucrăm la 3 imprimante realizate cu ajutorul elevilor la cursurile de practică”, a declarat coordonatorul Cercului de Robotică al Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida”, profesorul Marius Dumitrescu.

Până acum la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” au fost confecționate peste 100 de viziere care au fost distribuite deja către medici de familie și personal sanitar din spitalele din județ. Producția continuă însă pentru toți cei care au nevoie de astfel de materiale de protecție.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *