Articole

VIDEO Protest în Piața Victoriei, împotriva proiectelor care vizează asociațiile: „O învârteală legislativă ca-n Rusia lui Putin, scoasă din sertarul cu iliberalism de către doi plagiatori PNL care fac abuz de putere

4 minute necesare pentru a citi articolul

Comunitatea Declic, Corupția Ucide, Agent Green, Diaspora Milano și Inițiativa România anunță organizarea unui protest în Piața Victoriei, sâmbătă de la ora 16.00, împotriva proiectelor de legi care vizează asociațiile. „O învârteală legislativă ca-n Rusia lui Putin, scoasă din sertarul cu iliberalism de către doi plagiatori PNL care fac abuz de putere – premierul Nicolae Ciucă și ministrul de Interne Lucian Bode”, acuză organizatorii.

  • UPDATE: Imagini de la începutul protestului, în care se văd în jur de 100 de persoane, au fost postate pe pagina de Corupția Ucide.

Protestul a fost anunțat pe Facebook.

Mesajul organizatorilor:

Hai și tu în stradă pentru a apăra dreptul ONG-urilor de a-și face treaba și de a exista, dar și dreptul cetățenilor să-și exprime opinia!

Noul pachet de legi:

-limitează posibilitatea ONG-urilor de a da în judecată instituții/organizații atunci când încalcă legea sau drepturile cetățenilor

-limitează posibilitatea de asociere a cetățenilor pentru cauze comune

-dau ONG-urilor o sarcină imposibilă, sub sancțiunea desființării: le obligă să facă munca birocratica a ANAF și să creeze registre peste registre cu donatorii și sponsorii (date care sunt disponibile doar la ANAF)

-Pedepsește fondatorii ONG-urilor care au curajul să nu rămână în tăcere, obligându-i să depună garanții de 1% din prejudiciul reclamat (până la 10.000 euro) și, mai grav, dacă pierd procesul să răspundă cu bunurile proprii, fără nicio limită.

-prevede că poți ajunge la închisoare dacă protestezi pașnic.

Ce sunt alea dreptul la protest, libertatea de exprimare și opțiunea de a nu fi de acord cu puterea?! Comentați? Mergeți la pușcărie, fraieri plătitori de taxe!

O învârteală legislativă ca-n Rusia lui Putin, scoasă din sertarul cu iliberalism de către doi plagiatori PNL care fac abuz de putere – premierul Nicolae Ciucă și ministrul de Interne Lucian Bode au dezgropat cadavrul proiectului anti-proteste al foștilor lideri PSD de tristă amintire: Liviu Dragnea – Carmen Dan.

Ba chiar au venit cu o versiune și mai periculoasă pentru libertatea de exprimare și democrație!

Articolul 371 din Codul Penal care privește tulburarea ordinii şi liniştii publice se modifică după cum urmează:

„(1) Fapta persoanei care, în public, prin violențe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin amenințări sau atingeri grave aduse demnității persoanelor, tulbură ordinea și liniștea publică se pedepsește cu închisoare de la 1 an la 5 ani.

(2) Dacă fapta prevăzută la alin. (1) este săvârșită de către:
a) două sau mai multe persoane împreună;
b) o persoană având asupra sa o armă de foc, un obiect, un dispozitiv, o substanță sau un animal ce pot pune în pericol viața, sănătatea ori integritatea corporală a persoanelor, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.”

Reamintim cine sunt cele două personaje care au scos din sertarul dictaturii atacul la adresa democrației:

Lucian Bode, ajuns ministru de Interne după cum îi stă în obicei politicii mioritice, este un incompetent acuzat de plagiat.

Tot el mai este acuzat și că a aranjat o licitație cu dedicație pentru prietenul lui Klaus Iohannis – Michael Schmidt, cel care conduce Automobile Bavaria, deturnând un proiect pe fonduri europene pentru siguranță rutieră ca să cumpere 600 de BMW-uri pentru poliție, în mod evident trucând licitația.
Lucian Bode este vedetă PNL.

Premierul Nicolae Ciucă este acuzat de plagiat în teza sa de doctorat în urma unei anchete a jurnalistei Emilia Șercan.

Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138.

Tot vedetă PNL este și Nicolae Ciucă.

G4Media a dezvăluit recent că dosarul în care premierul Nicolae Ciucă a solicitat anularea sesizărilor de plagiat din teza sa de doctorat a fost ”direcționat” spre un complet condus de un judecător care s-a pensionat imediat după ce a anulat sesizările de plagiat.
(Ce convenabil!?!)

Propunerea pentru modificarea articolului 371 din Codul Penal privind tulburarea ordinii şi liniştii publice a generat controversă pentru că:

– Guvernul poate (și va) interpreta larg și subiectiv definiția tulburării ordinii și liniștii publice, limitând astfel libertatea de exprimare și asociere a cetățenilor.
Termenii utilizați în această lege sunt vagi și pot (vor) fi interpretați într-un mod discreționar, ceea ce poate duce la decizii nejustificate și abuzive ale autorităților.

– Guvernul poate folosi această lege pentru a reprima criticii și oponenții politici, în loc să abordeze problemele aduse în discuție de către cei care îi contestă deciziile.
Sună cunoscut?

Vă propunem un exercițiu de imaginație:

Un grup de minimum 2 cetățeni se strânge în fața Guvernului și strigă în gura mare: <<Jos cutărescu! Huuo! La pușcărie, mafioților, hoților, corupților! Ciucă anchetat! Bode este un plagiator! Rușine să vă fie!>>
Și/sau își aduc cu ei la protest umbrele, selfie stick-uri, cățeii, își pun bețe la steaguri și bannere, ș.a.

Cum analizează autoritățile situația după noile modificări:

– Sunt minimum doi – adunare publică.
– Strigă în gura mare, deci tulbură ordinea și liniștea publică;
– Le urează miniștrilor pușcărie, înseamnă că aduc atingeri grave demnității politicienilor (corupți), în frunte cu (plagiatorii și combinatorii) Nicolae Ciucă și Lucian Bode;

Măsură:
Închisoare de la 2 la 7 ani.

Aproape că nu-ți vine să crezi cum tot reapare acest vis iliberal al puterii, în timp ce trăim în democrație!

Ne vedem la protest, în Piața Victoriei!

Să veniți cu obiecte, dispozitive, animale!

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *