ArticoleCoronavirus

Vom duce o conducere militară la spitalul județean / Nelu Tătaru ajunge astăzi și la căminul de bătrâni din Galați unde este focar de infecție

3 minute necesare pentru a citi articolul

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, merge luni la Focșani, unde 25 de cadre medicale de la spitalul județean sunt infectate cu coronavirus, iar managerul, la rândul său depistat pozitiv, este în conflict cu ministerul. La spitalul județean urmează să fie instalată o conducere militară, după modelul de la Suceava și Deva. Ministrul va ajunge, tot astăzi, și la căminul de bătrâni din Galați unde este focar de infecție cu coronavirus.

„Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru se va afla astăzi la Focșani și Galați pentru a evalua situația unităților sanitare din aceste localități și a pentru a decide măsurile necesare în aceste cazuri. La Galați, ministrul Sănătății va vizita, în prima etapă, Căminul de bătrâni Sf. Ilie, unde au fost înregistrate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus și chiar decese”, a anunțat luni dimineață Ministerul Sănătății.

„Vom duce și la Focșani o conducere militară. Am discutat cu domnul ministru Ciucă”, a declarat ministrul Nelu Tătaru, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Nelu Tătaru a explicat că în județul Vrancea sunt mai multe probleme, menționând că numeroase persoane confirmate cu coronavirus sunt la domiciliu, putând infecta și ceilalți membri ai familiilor.

Vrancea. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat duminică la B1TV și Digi 24 că la Spitalul Județean din Focșani e o situație fără precedent: managerul Constantin Mândrilă ”se ascunde într-un hotel, unde a fugit cu calculatorul de la birou”. Tătaru a anunțat că Mândrilă va fi schimbat din funcție, iar mâine va face o vizită la spitalul din Focșani. ”Este o situație deosebită la Focșani”, a spus Tătaru.

„Nu m-am ascuns absolut nicăieri, eu joi, în momentul în care am fost declarat pozitiv prin buletinul medical de la Cantacuzino, imediat am sunat la DSP Vrancea, DSP Vrancea a anunţat Ministerul, m-am prezentat imediat în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean, în triaj, unde mi s-au luat analizele şi mi s-a făcut controlul. În urma acestui control, medicul şef al secţiei de boli infecţioase a constatat că sunt un caz uşor Covid – 19, spunându-mi că pot să mă tratez la un domiciliu ales şi să mă autoizolez. Sunt ţinta unor atacuri de mai mult timp, permanent am fost atacat în această perioadă de echipa liberală, spunând că nu fac treabă şi aşa mai departe. Eu am inclusiv stocurile de materiale pe care le las în urma mea pentru cel puţin o lună de zile pentru combaterea Covid în spital, inclusiv echipamente medicale, absolut tot. (…) Medicul mi-a recomandat obligatoriu să am odihnă fizică şi psihică, numai odihnă nu se numeşte asta, este hărţuire pe faţă”, a declarat managerul spitalul Focşani duminică, la Antena 3, potrivit Agerpres.

Managerul a fost transferat, duminică, la secţia de Boli Infecţioase, la cererea prefectului judeţului Vrancea, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

Spitalul județean din Focșani este condus de directorul Constantin Mândrilă, condamnat la închisoare cu suspendare în 2005 pentru că a furat conserve de carne din Rezerva de stat destinate victimelor indundațiilor pe când era secretarul Prefecturii Vrancea. În ciuda condamnării pentru furt, el a fost instalat de Marian Oprişan în funcţie şi a rămas neschimbat la conducerea spitalului din 2012.

În urmă cu câteva zile, Prefectura Vrancea a anunțat că face demersuri pentru preluarea Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani de către armată, după ce managerul unităţii medicale a fost confirmat pozitiv la COVID-19, au informat, joi, reprezentanţii instituţiei.

Galați. Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați a anunțat, săptămâna trecută, înregistrarea unui dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor în cazul focarului de infecție de la Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni ,,Sf. Ilie” din Galați. Azilul este acum în carantină.

La Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni ,,Sf. Ilie” au fost confirmate cu COVID-19 un număr de 90 de persoane, din care 72 sunt vârstnici internaţi în cămin şi 18 sunt angajaţi care au lucrat acolo. De asemenea, patru persoane din acest centru au decedat de coronavirus.

Coronavirusul ar fi fost adus în căminul de la Galați de cea care deține afacerea. Femeia a fost infectată de soțul ei care luna trecută a călătorit în Turcia, stat de pe lista celor cu peste 500 de cazuri confirmate de infecție cu COVID-19. După cum a rezultat din ancheta epidemiologice declanşată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, virusul a ajuns la azilul unde erau găzduite 130 de persoane după data de 20 martie, pacientul zero fiind chiar directoarea centrului, potrivit Adevărul.ro.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *