Auto / Tech

viitorul laptopurilor a fost dezvăluit (P)

3 minute necesare pentru a citi articolul

ASUS schimbă radical ceea ce credeai că poate face un laptop prin modelul Zenbook 17 Fold OLED (UX9702), primul laptop care folosește un ecran tactil de 17.3 inch inedit, un panou capabil să se împăturească într-un laptop cu diagonala de 12.4 inch, un format mai mic chiar decât o coală de hârtie A4, facilitând transportarea acestuia, fără a afecta nivelul de productivitate asociat cu un laptop cu ecran de 17 inch.

ASUS este un nume asociat dintotdeauna cu inovația, lucru care se observă cel mai bine în cazul admirabilului laptop Zenbook 17 Fold OLED (UX9702), un produs caracterizat prin versatilitate, originalitate și, poate cel mai important, ingeniozitate. Aceste atribute se datorează ecranului pliabil cu diagonală de 17.3 inch, un panou cu rezoluție înaltă 2560 x 1980 pixeli și raport de aspect 4:3 pentru mai mult spațiu vertical, care vine cu proprietatea unică de a putea fi împăturit la mijloc pentru a forma două ecrane individuale cu aspect 3:2 și rezoluție 1920 x 1280 pixeli, însă perfect sudate împreună, fără margini vizibile.

Un ecran care deschide posibilități nelimitate

Laptopul pliabil este o nouă categorie de laptop care oferă o versatilitate exemplară, putând fi utilizat în mai multe moduri noi de lucru, completate de cele făcute posibile de către tastatura Bluetooth detașabilă ASUS ErgoSense cu taste de dimensiune completă și cursă ergonomică de 1.4mm.

Laptopul Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) poate fi ajustat rapid în orice situație, putând fi folosit în nenumărate feluri, în funcție de sarcinile pe care trebuie să le ducă la bun sfârșit: ca laptop tipic cu tastatură fizică sau, de ce nu, cu tastatură virtuală, ca un sistem desktop, pe birou, ca o tabletă sau eReader digital, pentru momentele în care te relaxezi pe canapea, sau cu ecranul deschis la 180 de grade pentru vizualizări multimedia sau pentru fluxuri de lucru care beneficiază de mai mult spațiu. Posibilitățile sunt, efectiv, nelimitate. Reconfigurarea, rearanjarea și ordonarea aplicațiilor pe ecran atunci când se modifică modul de lucru are loc rapid și intuitiv cu ajutorul software-ului ScreenXpert.

ASUS nu s-a mulțumit să folosească un simplu panou pliabil, ci a utilizat un ecran superb NanoEdge cu margini subțiri și raport ecran-corp de 87%. Acesta beneficiază de tehnologia OLED (Organic Light Emitting Diode) și aduce toate avantajele unui ecran ASUS OLED. Printre acestea trebuie amintite rezoluția ridicată, culorile hiper-realiste HDR, calibrarea PANTONE din fabrică a fiecărui panou, experiența de nivel cinematic oferită de tehnologia Dolby Vision și emisiile reduse de lumină albastră dăunătoare care protejează, astfel, ochii și somnul.

În momentul în care desfaci ecranul pliabil pentru întâia oară, vei fi plăcut surprins de cele 1.07 miliarde de culori afișate, de contrastul aproape infinit măsurat la valoarea de 1.000.000:1, de luminozitatea maximă de 500 niți care face conținutul vizibil și în condiții de iluminare ambientală puternică și de imaginile în mișcare, fluide, care se datorează timpului de răspuns de 0.2 milisecunde.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702): un laptop care redefinește limitele posibilului

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) nu doar că reprezintă începutul unei noi ere în evoluția laptopurilor, dar face acest lucru cu eleganță și cu un rafinament deosebit, folosind finisaje premium, lucru care devine evident când vei vedea noua monogramă ASUS care reflectă discret lumina pe suprafața de sticlă de nuanță albastru închis.

Din punctul de vedere al construcției, șasiul este surprinzător de compact, măsurând doar 0.87 cm grosime în modul cu ecranul deschis la 180 de grade și este realizat din materiale rezistente care au la bază un aliaj de magneziu durabil și foarte ușor, finisat în nuanța Tech Black. Capacul ecranului este acoperit parțial de un suport ergonomic din piele ecologică de culoare verde închis. Componenta mecanică pentru care s-a acordat cea mai mare atenție este balamaua responsabilă de închiderea și deschiderea ecranului OLED. Din acest motiv, a fost testată îndelung, în scenarii variate, rezultatul fiind garanția de cel puțin 30.000 de cicluri complete, un număr suficient de ridicat pentru mai mulți ani de utilizare obișnuită a laptopului.

Lucru imposibil acum câțiva ani, suprafața de lucru extinsă oferită de un laptop de 17 inch este acum disponibilă într-un laptop ultra portabil care cântărește doar 1.5 kg fără tastatură și 1.8 kg cu tastatura inclusă ErgoSense. Atunci când este închis, Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) nu depășește dimensiunile unei coli de hârtie A4, putând fi transportat discret în husa elegantă inclusă în pachet.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) este mai mult decât un simplu laptop pliabil, fiind dotat cu cele mai rapide componente, suficient de puternice pentru nevoile utilizatorilor mobili: procesoare Intel din generația a 12-a, până la un puternic model Core i7, cip grafic integrat Iris Xe, conectică rapidă prin porturi Thunderbolt 4 capabile de viteze maxime de 40 Gbps și WiFi 6E, plus o baterie generoasă de 75 Wh cu încărcare prin USB-C care oferă o autonomie uzuală de 9.5 ore.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *