Pâinea cu maia, plămădită într-un mic sat de munte, a devenit celebră nu doar datorită gustului, ci și a poveștilor crestate pe ea. Într-o mică brutărie artizanală din Bod, județul Brașov, o fostă jurnalistă coace zilnic pâine proaspătă pe care inscripționează forme și simboluri spectaculoase. Produsele scoase din cuptor încântă privirile clienților, relatează Brașov.net.
Procesul pregătirii unei pâini este îndelungat pentru că după fiecare etapă aluatul trebuie să stea la odihnit. După ce făinurile au fost încorporate, urmează să fie adăugată maiaua fermentată natural.
„Maiaua este cam 20% din cantitatea de făină pe care o folosim la rețetă. Dacă cineva de acasă vrea să își facă pâine dintr-un kilogram de făină, asta înseamnă că va folosi 200 de grame de maia. Vom amesteca cu mâna până când se încorporează maiaua foarte bine”, a mai spus Ana Negru.
„Inspirația a venit din dor, să știți. Pentru că tocmai născusem al doilea copil și nu mai aveam posibilitatea să călătoresc așa de mult pe cât mi-aș fi dorit. Atunci a venit natural practic ideea. Am început să crestez pe pâine dealurile cu căpițe, locurile pe unde am copilărit sau povești ale unor oameni care m-au inspirat prin satele pe care le-am vizitat”, spune brutăreasa.
Inspirația pentru decorațiunile de pe coaja pâinii i-a venit în propria bucătărie. Când a văzut rezultatul spectaculos, s-a gândit să transforme pasiunea în afacere.
Articol preluat de la: www.g4media.ro