brasov

Subprefectul PSD cere ANI să clarifice „cu prioritate” dacă primarului Coliban i se poate imputa starea de incompatibilitate

2 minute necesare pentru a citi articolul

Preşedintele organizaţiei municipale Braşov a PSD, subprefectul Lucian Pătraşcu, a solicitat, miercuri, Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) să clarifice „cu prioritate” situaţia în care se află primarul USR al municipiului Braşov, Allen Coliban, care ar fi în incompatibilitate pentru că ar fi deţinut, în acelaşi timp, funcţia de decident local şi calitatea de membru fondator al Asociaţiei Scotch Club, în prezent FC Braşov – Steagul Renaşte.

„Braşovenii trebuie să ştie dacă primarul Braşovului este sau nu incompatibil. Domnule Coliban, nu puteţi băga gunoiul sub preş la infinit! Nu vă puteţi ascunde de adevăr! Faceţi public rezultatul auditului intern! Nu mai tergiversaţi lucrurile pe care le-aţi făcut prin tot felul de tertipuri! Până şi instanţele de judecată vă resping cererile formulate de anulare a raportului Camerei de Conturi, raport care stabileşte clar că există nereguli în ceea ce priveşte finanţarea clubului de fotbal F.C. Braşov”, a declarat subprefectul Lucain Pătraşcu, într-un comunicat, remis miercuri Agerpres.

Potrivit acestuia, chiar „serviciul intern de audit al Primăriei Braşov admite în documente oficiale că este necesară o analiză cu privire la «Respectarea regimului general aplicabil conflictului de interese pentru aleşii locali»”.

„Concluzia serviciului de audit este următoarea: «echipa de audit opinează că este necesară o analiză cu privire la respectarea prevederilor art. 228 – Regimul general aplicabil conflictului de interese pentru aleşii locali, din OUG nr.57/2019 – privind Codul Administrativ, având în vedere faptul că domnul Allen Coliban este Primarul Municipiului Braşov, membru fondator al Asociaţiei Clubul Sportiv Scotch Club Braşov (în prezent Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte) şi reprezentant al membrului asociat – Municipiul Braşov în cadrul aceleiaşi asociaţii»”, a susţinut subprefectul PSD.

Tribunalul Braşov a respins, în 20 aprilie, cererea formulată de primarul Allen Coliban, în numele municipiului Braşov, de a anula Raportul Curţii de Conturi, care a stabilit că ar fi existat mai multe nereguli în ce priveşte finanţarea FC Braşov de la bugetul local, dar a remarcat şi că edilul s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate.

Comentând decizia, Coliban a declarat că o parte din finanţarea de la bugetul local acordată FC Braşov a fost recuperată, fiind vorba de cheltuielile salariale, în sumă de 112.000 de lei, însă a subliniat că acestea nu ar fi „cheltuieli ilegale”, ci doar „neeligibile spre a fi plătite de la bugetul local”.

Ulterior comunicării Raportului Camerei de Conturi Braşov, anul trecut, în septembrie, Allen Coliban a solicitat modificarea Statului Asociaţiei Scotch Club pentru a renunţa la calitatea de membru în structurile administrative ale acesteia.

Concluziile auditului intern din Primăria Braşov, comandat de primar în 2022, nu au fost făcute publice în mod oficial.

Chestiunea finanţării FC Braşov de către municipalitate face, totodată, obiectul unui dosar penal, deschis în urma plângerii depusă de un ONG din Braşov. Dosarul a fost recent redeschis, la solicitarea procurorilor anticorupţie, Tribunalul Braşov admiţând cererea înaintată de aceştia.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *