Breaking News

Aprobarea PNRR-ului Ungariei ar putea fi amânată încă două luni

2 minute necesare pentru a citi articolul

Comisia Europeană încă nu a finalizat evaluarea planului de redresare și reziliență al Ungariei, iar procesul ar putea dura încă două luni, a anunțat luni purtătorul de cuvânt a Comisiei Europene, Arianna Podesta, în timpul unei conferințe de presă.

„Comisia nu și-a încheiat încă evaluarea privind planul Ungariei de redresare și reziliență pentru o propunere de decizie de punere în aplicare”, a declarat Podesta.

Purtătorul de cuvânt a mai precizat că experții europeni analizează în prezent ultimele răspunsuri venite de la Budapesta în urmă cu trei zile.

„Continuăm examinarea planului de redresare și reziliență din Ungaria. Autoritățile maghiare au fost informate și continuăm schimburile noastre cu autoritățile în ceea ce privește planul de redresare. În prezent, suntem în proces de analiză a ultimelor răspunsuri pe care le-am primit din Ungaria, care au sosit vinerea trecută, deci acum trei zile. Lucrăm în mod constructiv pentru a încheia evaluarea noastră cât mai repede posibil”, a afirmat Arianna Podesta.

De asemenea, aceasta a menționat faptul că există posibilitatea ca evaluarea planului de redresare al Ungariei ar putea să dureze câteva săptămâni, iar în acest caz Comisia Europeană vă cere autorităților maghiare o extindere a termenului cu până la două luni.

„În cazul în care evaluarea noastră necesită mai degrabă mai multe săptămâni decât zile, vom propune Ungariei să convină asupra unui termen de prelungire de două luni. Scopul nostru a fost întotdeauna să lucrăm constructiv cu statele membre pentru a ne asigura că planurile lor sunt la înălțimea obiectivelor și cerințelor regulamentului”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Precizarea vine în urma declarației europarlamentarului și liderului grupului parlamentar Renew Europe, Dacian Cioloș, care a susținut că executivul european va suspenda aprobarea planului de redresare și reziliență al Ungariei. Ulterior, informația a fost respinsă de către vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourova, care a declarat că Bruxelles-ul nu a luat o astfel de decizie.

„M-am consultat cu cabinetul doamnei președinte și cu colegii care sunt responsabili de fondurile de redresare și reziliență și cu evaluarea planurilor. Și nu există o astfel de știre, nu am oprit nimic, procesul continuă. Sigur că ne uităm la mecanismele de control din statele membre”, afirma atunci Jourova.

Sursa foto: Pixabay

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *