Breaking NewsCoronavirus

BREAKING 10 bebeluși de la maternitatea Odobescu din Timișoara, pozitivi la primul test de coronavirus. Mamele sunt negative, ceea ce înseamnă că bebelușii s-au infectat de la personalul maternității

1 minute necesare pentru a citi articolul

UPDATE 1: Informația despre infectarea a 10 bebeluși (nu 11, cum aăta informația inițială) a fost confirmată și de Grupul de comunicare strategică într-un comunicat. Din primele informații , la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți în data de 01 aprilie 2020. Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie 2020. Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou născuți pozitiv la COVID-19. Menționăm că testele mamelor acestor nou născuți sunt negative. Un număr de 9 mame împreună cu nou născuții lor au fost externate deja, in perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă. Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor.

Articol inițial: 10 nou-născuți de la maternitatea din Timișoara au fost depistați pozitiv luni la testele pentru coronavirus, a declarat pentru G4Media.ro ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Informația a fost publicată în premieră de PressAlert.

”Bebelușii au fost testați inițial pe 1 aprilie. Rezultatele au venit ieri și azi. Au plecat acasă la cerere pe 2, 3 și 4 aprilie. Am cerut evaluare și retestare”, a declarat Nelu Tătaru pentru G4Media.ro.

Conform primelor informații ale PressAlert, cei mai mulți dintre ei sunt la această oră externați, iar mamele lor au fost testate și sunt negative, ceea ce înseamnă că bebelușii au fost infectați de personalul medical din maternitate.

La Maternitatea Odobescu, care aparține de Spitalul Municipal din Timișoara, au fost confirmate 25 de cazuri de infectare cu coronavirus în rândul cadrelor medicale și pacienților: 13 cadre medicale, 11 lehuze și o gravidă.

DSP Timiș a recomandat restrângerea activității astfel încât maternitatea să asigure doar urgențele, externarea pacienților dacă situația o permite, dezinfecție, izolarea pacientelor nou internate care sunt supuse testării pentru coronavirus.

Scandalul infectărilor de la Maternitatea Odobescu a dus la schimbarea din funcție a șefei DSP Timiș.

Foto: Pexels.com

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *