Breaking News

BREAKING Acțiunile Gabriel Resources s-au prăbușit la 0,05 dolari canadieni la Bursa din Canada/ Declin de 94%

1 minute necesare pentru a citi articolul

Acțiunile Gabriel Resources s-au prăbușit la 0,05 dolari canadieni la bursa din Canada, potrivit site-ului oficial al Bursa de Valori din Toronto. Acțiunile au scăzut cu 94%. Tranzacționarea a fost reluată luni, 11 martie, după ce titlurile au fost suspendate de la vânzare.

Reamintim că acțiunile companiei canadiene Gabriel Resources, care a investit în trecut în proiectul minier eșuat la Roșia Montană și care cerea României despăgubiri de 6,7 miliarde euro, se tranzacționau vineri după amiază la prețul de 0,87 dolari canadieni pe acțiune, în creștere cu 8,75%, potrivit datelor de pe Bursa Canadiană.

Acțiunile companiei au crescut accelerat începând cu luna februarie, când au apărut primele informații legate de o decizie în dosarul Roșia Montană. Gabriel Resources are acum o capitalizare de piață de 901,3 milioane de dolari canadieni.

Până în luna februarie, acțiunile companiei s-au tranzacționat la 0,45 dolari canadieni pe acțiune, având o capitalizare de piață de 460 milioane de dolari canadieni, iar în luna ianuarie prețul era de 0,43 dolari pe acțiune.

România a câștigat, vineri, 8 martie, procesul cu Gabriel Resources în dosarul Roșia Montană, în care compania ar fi urmat să exploateze resursele de aur din această zonă. Gabriel Resources cerea despăgubiri de 6,7 miliarde euro. Statul român nu va plăti nicio despăgubire companiei Gabriel Resources în cazul Roșia Montană.

Articol preluat de la: economedia.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.