Breaking News

BREAKING Decizie fulger la Primăria Capitalei. Arhitectul-șef al Capitalei, Adrian Bold, schimbat din funcție în 48 de ore de Nicușor Dan

2 minute necesare pentru a citi articolul

Primarul Capitalei, Nicușor Dan l-a schimbat din funcția de arhitect-șef al Capitalei pe Adrian Bold, potrivit datelor obținute de G4media.ro. Mandatul său încetează azi din dispoziție semnată de primarul Nicușor Dan, act consultat de G4media.ro. Conform documentului, acesta îndeplinește condițiile de pensionare, iar conform Codului Administrativ trebuie să părăsească funcția.

Nicușor Dan îi cere arhitectului-șef să plece din funcție în aceeași zi în care este înlocuit. Astfel, conform dispoziției emise de primarul general în data de 26 mai, „începând cu data de 28.05.2023 încetează raportul de serviciu al domnului BOLD ADRIAN, arhitect șef – Direcția Generală de Urbanism și Amenajarea Teritoriului, ca urmare a îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare. Până în data de 28.05.2023, domnul Bold Adrian are îndatorirea să predea lucrările și bunurile care i-au fost încredințate în vederea exercitării atribuțiilor de serviciu”.

Arhitectul șef are posibilitatea de a contesta decizia în 30 de zile la Tribunalul București, mai scrie Nicușor Dan. Totodată, în actul administrativ, se precizează la început că decizia se bazează pe cererea arhitectului șef, dar și pe referatul de specialitate al direcției de resurse umane.

G4media.ro a încercat să ia legătura cu Adrian Bold pentru a comenta decizia de a-i înceta mandatul, însă până la publicarea acestei informații solitatea a rămas fără răspuns.

Cine este Adrian Bold, demis de doi primari, și repus în funcție de instanță

Adrian Bold este funcționar public și are un istoric tumultos la Primăria Capitalei. A fost de trei ori arhitect-șef al Capitalei în perioadele 1997 – 2008, 2016 – 2017 și 2020- până în prezent, după ce s-a judecat cu Primăria Capitalei. De fiecare dată a câștigat procesul.

Demis de două ori, de primarii Gabriela Firea și Sorin Oprescu, Adrian Bold a fost repus în funcție în mandatul lui Nicușor Dan, la sfârșitul anului 2020, după ce acesta a câștigat în instanță procesul cu primaria Capitalei. Acesta a fost concediat în 2017 de primarul Gabriela Firea, pentru că nu și-ar fi îndeplinit obligațiile de serviciu, a dat în judecată Primăria Capitalei și a câștigat procesul, astfel că după plecarea lui Ștefan Dumitrașcu, fostul arhitect șef pus de Gabriela Firea, trebuia reîncadrat în funcție. Mai mult, Primăria Capitalei trebuia să-i plătească salariul pe toată perioada în care a fost concediat, din octombrie 2017 până în prezent.

Nicușor Dan comunica la momentul repunerii în funcție a lui Adrian Bold că revenirea la Primăria Capitalei a fost semnată chiar de Gabriela Firea în ultima zi a acesteia de mandat, pe 28.10.2020.

În 2008, Adrian Bold a mai fost demis o dată de fostul primar Sorin Oprescu care i-a întocmit o listă lungă de acuzații: a contribuit la aprobarea unui PUZ pentru ca baza sportivă Sparac să devină mall, nu a regularizat taxele și impozitele, a întârziat la serviciu etc. El a fost repus în funcție în martie 2016, de primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava. Adrian Bold a atacat în instanță documentul prin care a fost suspendat de Oprescu, obținând câștig de cauză în 2010, obligând astfel Primăria Capitalei și primarul general să-l reintegreze în funcție.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *