Breaking News

BREAKING Delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al PPE, care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spațiul Schengen (Siegfried Mureșan)

1 minute necesare pentru a citi articolul

Delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al Partidului Popular European care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spațiul Schengen, astfel încât manifestul a fost adoptat în unanimitate, a anunțat miercuri europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan.

Manifestul electoral cuprinde următorul paragraf:

„Avem nevoie de admiterea deplină la spațiul Schengen pentru Bulgaria și România, eliminând nu doar controalele aeriene și maritime, ci și controalele la frontierele terestre cât mai curând posibil”.”

“Acest vot arată ca blocajul a fost depășit și că, chiar dacă au existat dificultăți, le vom depăși și vom obține aderarea deplină a României la spațiul Schengen”, a afirmat Mureșan, într-un comunicat de presă.

Înainte de acest vot, secretarul general Christian Stocker a afirmat că delegații ÖVP nu vor fi de acord cu manifestul PPE invocând mai multe linii roșii, cum ar fi aprobarea necesară pentru energia nucleară sau extinderea spațiului Schengen, după cum a transmis publicația austriacă Kurier.

Astfel, ÖVP ar fi urmat să respingă aderarea  deplină a țărilor lor în spațiul Schengen, cerută de România și Bulgaria: „Sistemul Schengen este stricat. Trebuie să reparăm sistemul și nu să îl îndulcim”, a declarat Stocker într-un comunicat.Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.