Breaking News

BREAKING Guvernul Franței a demisionat. Decizia a fost luată după ce președintele Macron și premierul Philippe au ajuns la concluzia că este nevoie de ”un nou guvern pentru o nouă etapă”

1 minute necesare pentru a citi articolul

UPDATE 11:22 Conform informațiilor Le Monde, președintele Macron nu îl va numi din nou pe Edouard Philippe, deși Constituția îi permite acest lucru. Astfel, administrația de la Elysée va fi nevoită să reconfigureze complet arhitectura viitorului Executiv.

UPDATE 11:17 Decizia de a demisiona a fost luată, potrivit Elysée citată de Agenția France Presse, în cadrul unui întâlniri care a avut loc joi, atunci când președintele Macron și premierul Philippe au ajuns la concluzia că este nevoie de ”un nou guvern pentru o nouă etapă, o nouă cale”.

Premierul Franței, Edouard Philippe, a demisionat, vineri, transmite Le Monde. „Edouard Philippe a prezentat, astăzi, președintelui Macron, demisia guvernului. Președintele a acceptat-o. Philippe, împreună cu membrii guvernului, a dat asigurări că va gestiona guvernarea până la instalarea următorului Executiv”, a anunțat administrația prezidențială franceză într-o declarație publicată vineri dimineața.

„Un nou prim-ministru va fi numit în următoarele ore”, au transmis autoritățile de la Elysee. Din punct de vedere constituțional, nimic nu îl împiedică pe Edouard Philippe să fie numit din nou șef de guvern chiar dacă acesta și-a dat demisia, transmite Le Monde.

Componența noului guvern ar trebui să fie cunoscută până miercuri, atunci când va avea loc viitoarea ședință a Executivului. În același timp, Consiliul de Miniștri, care era programat vineri dimineață, nu va mai avea loc. Toată activitatea ministerială a fost imediat oprită. În cadrul Adunării, unde a fost examinat al treilea proiect de buget revizuit, ședința a fost suspendată, transmit jurnaliștii francezi.

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *