Breaking News

BREAKING Lista completă a miniștrilor PNL. Cătălin Predoiu e marele câștigător

1 minute necesare pentru a citi articolul

Conducerea PNL a aprobat marți seară în ședința Biroului Politic Național (BPN) lista miniștrilor așa cum a fost propusă de președintele partidului, Nicolae Ciucă. Lista este identică cu cea prezentată marți dimineață de G4Media, cu excepția lui Bogdan Mateescu, judecătorul propus inițial la Ministerul Justiției, care s-a retras și a fost înlocuit cu Alina Gorghiu.

Marele câștigător al schimbării de garnitură este Cătălin Predoiu, care va fi vicepremier și ministru al Afacerilor Interne. El pleacă de la Justiție și va juca un rol în negocierile pentru Schengen. Perdantul mutării este Lucian Bode, care iese din guvern și rămâne doar secretar general al partidului.

O prezență în premieră în guvern este Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov. El preia Ministerul Dezvoltării, un minister-cheie care împarte fondurile de la bugetul de stat pentru proiectele locale prin PNDL și programul Anghel Saligny. Veștea este și președintele Uniunii Consiliilor Județene din România, organizația care reunește toți șefii de județ din țară și interesele politico-administrative ale acestora în teritoriu. Numele lui Veștea este legat de construcția Aeroportului Brașov, primul construit în România de la zero după 1989.

Mai pleacă din guvern Virgil Popescu, înlocuit la Ministerul Energiei de Sebastian Burduja, și Bogdan Aurescu, înlocuit la Ministerul de Externe de Luminița Odobescu, actual consilier prezidențial.

La Mediu vine Mircea Fechet, fost secretar de stat în minister, iar Raluca Turcan revine în executiv, preluând portofoliul Culturii.

De remarcat că Marcel Boloș trece de la Ministerul Fondurilor Europene la Ministerul Finanțelor. ”Boloș e ca soldatul universal”, a declarat un lider PNL pentru G4Media.

Iată titularii:

Vicepremier și ministrul Afacerilor Interne: Cătălin Predoiu
Ministerul Finanțelor: Marcel Boloș
Ministerul Justiției: Alina Gorghiu
Ministerul de Externe: Luminița Odobescu
Ministerul Dezvoltării: Adrian Veștea
Ministerul Mediului: Mircea Fechet
Ministerul Educației: Ligia Deca
Ministerul Culturii: Raluca Turcan
Ministerul Energiei: Sebastian Burduja

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.