Breaking News

BREAKING Managerul și directorul medical al Spitalului Județean Suceava și-au dat demisia/ Managerul a rezistat la conducerea unității medicale din Suceava mai puțin de o săptămână

1 minute necesare pentru a citi articolul

Managerul și directorul medical al Spitalului Județean Suceava și-au dat demisia, miercuri noapte, a declarat prefectul Alexandru Moldovan pentru Obiectiv de Suceava.

Conform mai multor surse citate de presa locală, managerul interimar, Florin Filip, și directorul medical interimar, Elena Doina Ganea, împreună cu mai mulți medici din unitatea medicală și-au prezentat demisiile din cauză că nu mai fac față situației de criză cu care se confruntă județul. În locul celor doi ar urma să ajungă o echipă managerială trimisă de la București și formată din trei medici militari, transmite Suceava News.ro.

La intrebarea reporterului G4Media dacă poate confirma demisiile celor doi, Grupul de Comunicare Strategică a răspuns că ”nu poate confirma, dar nici infirma”.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a confirmat pentru G4Media.ro, în 25 martie, suspendarea din funcție a managerului spitalului județean Suceava, Vasile Râmbu, și numirea unui manager interimar în persoana doctorului Florin Filip, șeful secției de chirurgie și ortopedie pediatrică din același spital.

Gheorghe Flutur a precizat că a fost o solicitare expresă a ministrului sănătății, Victor Costache, de suspendare din funcție a managerului Vasile Râmbu, pentru deficiențe manageriale găsite în urma controlului efectuat de ministerul sănătății în acest zile la spital.

Între timp, a demisionat și Victor Costache de la conducerea Ministerului Sănătății.

Suceava a fost denumită ”Bergamo de România” după ce criza coronavirusului a escaladat în oraș, în urma infectării mai multor cadre medicale. În prezent, 200 din cele 357 de cadre medicale contamintate cu COVID-19 sunt din Suceava.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, luni noaptea, că municipiul Suceava și 8 comune limitrofe vor intra în carantină totală din cauza răspândirii rapide a coronavirusului (Ordonanța Militară numărul 6).

În timpul anunțului făcut de ministrul de Interne, România intra în scenariul IV, depășind 2000 de persoane infectate.

 

sursa foto: suceavanews.ro

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *