Breaking News

BREAKING Prigojin confirmă că mercenarii Wagner se întorc la baze pentru a evita ”vărsarea de sânge”/ Belarus anunțase că a negociat un acord cu Prigojin pentru a nu mai înainta spre Moscova

1 minute necesare pentru a citi articolul

Evgheni Prigojin este de acord să oprească avansarea spre Moscova, susțin autoritățile din Belarus citate de Sky News. Ca parte a acordului, șeful grupului de mercenari Wagner a declarat că va opri mercenarii din drumul lor în Rusia.

UPDATE 20:38 Prigojin confirmă că luptătorii se întorc la baze pentru a „evita vărsarea de sânge”, transmite Sky News. Evgheni Prigojin a emis un mesaj audio în care confirmă că luptătorii săi se întorc la bazele lor pentru a „evita vărsarea de sânge”. El spune că „a dat ordinul de a se întoarce din cauza riscului de vărsare de sânge”.

știrea inițială

Biroul dictatorului belarus, Alexander Lukașenko, a anunțat că liderul Wagner a acceptat o propunere de „a opri mișcarea persoanelor înarmate ale companiei Wagner pe teritoriul Rusiei și de a lua măsuri suplimentare pentru a detensiona situația”, transmite The Guardian, relatări similare fiind preluate de agențiile de presă rusești.

În declarație se precizează că Vladimir Putin l-a informat pe Lukașenko dimineața și, cu aprobarea acestuia, Lukașenko a purtat discuții de negociere cu Prigojin.

„Negocierile au continuat pe tot parcursul zilei. Ca urmare, au ajuns la acorduri privind inadmisibilitatea declanșării unui masacru sângeros pe teritoriul Rusiei”, se arată în declarație.

Wagner și nici Prigojin nu au comentat negocierile.

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.