Breaking News

BREAKING Site-urile BCR și Banca Transilvania nu funcționează, vineri. Surse: Atac DDoS

1 minute necesare pentru a citi articolul

Site-urile BCR și Banca Transilvania nu funcționează, vineri, reclamă mai mulți clienți. Băncile nu au oferit încă o explicație pentru probleme. Reprezentanții BT transmit că lucrează la remedierea situației. „Este o situație generalizată la mai multe bănci”, spune o sursă din domeniul bancar. Probleme ar fi fost și la Alpha Bank, dar în acest moment site-ul băncii funcționează. Cauza ar fi un „atac DDoS”, spune o sursă bancară.

La BCR, site-ul nu funcționează și afișează mesajul: „This site can’t be reached”. Aplicația George, în schimb, funcționează în acest moment, deși unii cititori spun că au existat probleme în această dimineață.

Site-ul Banca Transilvania, site-ul BT24 și aplicația BT24 nu funcționează. Un client a scris că situația se manifestă încă de dimineață. „Am mobilizat departamentul de IT, toată lumea confirma este serverul băncii”, scrie acesta.

Banca a transmis, pe Facebook, următorul mesaj: „Ştim despre situație chiar de când a apărut şi lucrăm la remedierea ei. Ne pare rău pentru neplăcerea creată”.

BT le recomandă clienților să acceseze ib.btrl.ro.

  • În cadrul unui atac Distributed Denial of Service (DDoS), actorii rău-intenționați utilizează mai multe dispozitive conectate la internet și deja compromise (botnet) pentru a ataca o anumită țintă. Prin utilizarea unui botnet atacatorii au la dispoziție o „putere de atac” mai mare și sursa reală a atacului este dificil de identificat, explică Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC). Atacul DDoS implică generarea unui val de cereri de conexiune la adresa site-ului, ceea ce conduce la funcționarea semnificativ încetinită sau oprirea activității site-ului țintă. Cu alte cuvinte, un atac DDoS este precum un ambuteiaj neprevăzut pe autostradă care îi blochează pe cei care fac naveta din a ajunge la destinație.

Articol preluat de la: economedia.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.