Breaking News

BREAKING Unicredit, Raiffeisen Bank International, Erste și Banca Transilvania sunt interesate de achiziția OTP Bank România

2 minute necesare pentru a citi articolul

Băncile Unicredit, Raiffeisen Bank International, Erste și Banca Transilvania sunt interesate de achiziția OTP Bank România, după ce acționarii maghiari au anunțat că vor să vândă afacerea din România, anunță Bloomberg.

OTP Bank se aștepta să atragă minimum patru oferte pentru afacerea sa din România, mai scrie Bloomberg.

OTP Bank România, controlată de grupul maghiar OTP Bank, a fost scoasă la vânzare, a anunțat compania în data de 23 mai.

Banca ia în calcul vânzarea OTP Bank România, testează piața, proces estimat să dureze câteva luni şi, în cazul succesului licitaţiei, posibilul acord de vânzare ar fi semnat în aproximativ un an.

„În ultimii patru ani, OTP Bank România și-a dublat dimensiunea, și-a sporit cu 50% numărul de clienți, a implementat numeroase inițiative, cu precădere în zona de digitalizare și a creat o cultură agilă, orientată spre client. În paralel cu strategia de creștere organică a băncii, Grupul OTP a decis extinderea gamei de opțiuni strategice ale OTP Bank România prin testarea pieței în vederea unei posibile vânzări a băncii”, arată un comunicat oficial al OTP Bank România.

OTP Bank estimează că procesul de vânzare este estimat să dureze câteva luni și, în cazul succesului licitației, posibilul acord de vânzare ar fi semnat în aproximativ un an.

„Acest demers nu influențează operațiunile curente, inclusiv atribuțiile și activitatea zilnică a angajaților băncii și nici obiectivele de vânzări ale OTP Bank România”, mai arată banca.

Amintim că OTP Bank România a încercat să se extindă prin mai multe încercări de achiziții. De exemplu, în 2017, OTP Bank a încercat să achiziționeze Banca Românească, însă tranzacția a fost respinsă de BNR. Ulterior, în 2020, banca a mai fost interesată și de achiziția Garanti BBVA România, dar tranzacția nu a mai avut loc.

OTP Bank România avea în 2022 active de 19,9 miliarde lei, în creştere cu 8% faţă de 2021 și se situa astfel pe locul 10 în topul băncilor din România, după active, după ce în 2021 a ocupat locul 9. În primul trimestru, banca a raportat active de 19,6 miliarde lei, în creștere cu 6% față de nivelul consemnat în luna martie 2022, și un profit după impozitare de 15 milioane lei.

Citeste articolul complet pe economedia.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.