Breaking News

Bucureștiul are cea mai mare rată de acoperire / Niciun județ din Moldova, Oltenia și Muntenia nu este pe primele locuri

1 minute necesare pentru a citi articolul

Bucureștiul are cea mai mare rată de acoperire vaccinală anti-COVID la nivel național, de 31%, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, președintele Comitetului național pentru campania de vaccinare (CNCAV), Valeriu Gheorghiță.

Capitala este urmată de județele Cluj – 28%, Timișoara – 22%, Brașov – 22%, Sibiu – 21%, Constanța – 21%.

Valeriu Gheorghiță a spus că speră ca până la 1 iunie să se atingă ținta de 5 milioane de persoane vaccinate, însă a precizat că acest proces nu este unul matematic.

Președintele a mai spus că în România sunt cele mai multe posibilități de acces la vaccin din toată Europa.

În prezent, în platforma dezvoltată de STS sunt programate peste 1,4 milioane de persoane, pentru prima și a doua doză, a mai precizat Gheorghiță.

Din 7 mai, începe vaccinarea fără programare în toate centrele din țară.

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, că ar putea fi luată în calcul renunțarea la purtarea măștii în aer liber din momentul în care se va ajunge la o rată de acoperire vaccinală de 60%.

Citește și

Restaurantele și hotelurile ar putea fi deschise la 100% din capacitate pentru persoanele vaccinate, de la 1 iunie, anunță premierul Cîțu / Renunțarea la mască ar putea fi luată în calcul de la 1 august

sursa foto: Facebook/ ROVaccinare

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *