Breaking News

Cel puțin 288 de morți și 900 de răniți, în timp ce mulți călători ar fi încă prinși sub grămezi de fier, au transmis oficialii indieni

2 minute necesare pentru a citi articolul

O catastrofă feroviară a avut loc în India, vineri: Un tren care mergea cu 160 km/oră a deraiat și lovit un tren de marfă care era oprit după ce lovise un alt tren de pasageri, anunță autoritățile din India. Este considerat cel mai grav accident de acest fel din India din ultimii 20 de ani.

  • UPDATE 09:11 Bilanțul a crescut la 288 de morți, transmite Sky News.
  • UPDATE 07:23 Cel puțin 280 de morți și 900 de răniți în statul indian Odisha, după ce un tren care mergea cu 160 km/oră a deraiat și lovit un tren de marfă oprit într-un alt tren de pasageri, anunță autoritățile, în cel mai grav accident de acest fel din India din ultimii 20 de ani, relatează The Guardian.
  • UPDATE 07:11 Cel puțin 233 de persoane au fost ucise după ce cel puțin două trenuri au fost implicate într-un accident în estul Indiei, relatează Sky News.
  • UPDATE 3 iunie, 07:00 Bilanţul catastrofei feroviare în care au fost implicate mai multe trenuri în estul Indiei a urcat la cel puţin 207 de morţi şi 850 de răniţi, în timp ce mulţi călători ar fi încă prinşi sub grămezi de fier, au declarat oficialii indieni sâmbătă dimineaţa, informează AFP, citată de Agerpres.ro.
  • UPDATE 22.39 Cel puţin 50 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 500 au fost rănite, vineri, într-o catastrofă feroviară produsă în statul Odisha, în estul Indiei, a anunţat vineri un oficial local, relatează AFP.
  • UPDATE 21.16 BBC a revizuit numărul morților la 30, de la 50 cât au fost estimat inițial.
  • UPDATE 20.17 Între 30 și 50 de persoane au murit și peste 100 au fost rănite, potrivit presei locale, după ce două trenuri s-au ciocnit în estul statului indian Odisha, transmite BBC, versiunea actualizată a știrii.
  • UPDATE 20.03 Salvatorii încearcă să elibereze 200 de persoane despre care se credea că sunt blocate în vagoanele deraiate, a declarat D B Shinde, administratorul districtului Balasore din statul Odisha, tranmite Sky News.
  • UPDATE 19.57 Un prim bilanț indică peste 100 de răniți și 50 de morți, potrivit Hindustan Times. ”Accident de tren în Odisha: 50 de morți și 179 de răniți după ce Coromandel Express a deraiat. 50 de persoane au murit, iar și mai multe au fost rănite după ce un tren expres s-a ciocnit cu un tren de marfă în Odisha”, a precizat sursa citată.

știrea inițială

Aproape 50 de ambulanțe au fost trimise la fața locului, potrivit secretarului șef al statului.

Se teme că un număr de persoane au murit.

Premierul indian Narendra Modi a transmis pe Twitter că este afectat de incident și că gândurile sale sunt alături de familiile îndurerate.

„Operațiunile de salvare sunt în curs de desfășurare la locul accidentului și se acordă toată asistența posibilă celor afectați”, a scris el pe Twitter.

Sursa: Captură BBCCiteste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *