Breaking News

Croația a intrat în Schengen. Declarația comisarului UE pentru Afaceri Interne despre România

1 minute necesare pentru a citi articolul

Joi, 08 Decembrie 2022, ora 16:18

3148 citiri

Croaţia obţinut joi undă verde pentru intrarea în Spaţiul Schengen la 1 ianuarie, relatează AFP şi Reuters.

Decizia a fost luată în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne care se desfăşoară la Bruxelles şi a fost făcută publică de reprezentanţii Croaţiei la UE, dar şi de preşedinţia cehă a Consiliului UE.

„Ultimul pas a fost făcut! Decizia Consiliului a fost adoptată. Este acum confirmat oficial că Croaţia va adera la Spaţiul Schengen la 1 ianuarie 2023”, a precizat Reprezentanţa Permanentă a Croaţiei la UE pe Twitter.

„Spaţiul Schengen creşte pentru prima dată în ultimul deceniu datorită preşedinţiei cehe a UE. Miniştrii au aprobat aderarea Croaţiei de la 1 ianuarie 2023”, a scris la rândul său preşedinţia cehă pe contul de Twitter.

Croaţia devine astfel al 27-lea membru al Spaţiului Schengen, un vast spaţiu european în cadrul căruia peste 400 de milioane de persoane pot călători liber, fără controale la frontierele interne.

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a precizat că este ”dezamăgită” de votul împotriva României și Bulgariei, arată hotnews.

”Le spun tuturor cetățenilor din Croația bine ați venit. Cetățenilor din România și Bulgaria le spun: voi meritați să fiți membri deplini, aveți susținerea din aproape toate statele membre, a Comisiei Europene. Sunt dezamăgită și cred că împărtășesc această dezamăgire cu România și Bulgaria. Sunt convinsă că vom ajunge la aderarea României și Bulgariei în acest mandat si va fi prioritatea mea (…) În acest moment nu suntem uniți și asta ne face slabi”, a declarat Ylva Johansson.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *