Breaking News

DSP a comunicat „imposibilitatea de a evalua impactul asupra sănătăţii”

3 minute necesare pentru a citi articolul

UPDATE 2: Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că va comunica vineri decizia cu privire la cererea primarului Clotilde Armand de declarare a stării de alertă în Sectorul 1 din cauza neridicării deşeurilor.

„Am primit un răspuns de la DSP, dumnealor ne comunică imposibilitatea de a evalua impactul asupra sănătăţii”, a spus Alin Stoica într-o declaraţie de presă.

El a menţionat că de la Primăria Sectorului 1 va primi completările pe care le-a solicitat, joi, în jurul orelor 19,00 – 20,00.

UPDATE: Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că a cerut lămuriri suplimentare de la Primăria Sectorului 1 şi că încearcă să ia joi seară o decizie privind cererea primarului Clotilde Armand de declarare a stării de alertă în sector din cauza faptului că gunoiul nu a fost ridicat, relatează Agerpres.

Sunt nişte lămuriri suplimentare pe analiza de risc pe care dumnealor au făcut-o şi pe hotărârea în sine (…). Încercăm să luăm (o hotărâre – n.r.) în seara aceasta, în funcţie de cum vin clarificările de la Sectorul 1. Dacă vin prea târziu, vom lua decizia a doua zi dimineaţa„, a spus Alin Stoica într-o declaraţie de presă.

El a menţionat că nu a primit încă materialul de la Direcţia de Sănătate Publică, însă reprezentanţii acestei instituţii i-au transmis confirmarea că lucrează la acesta şi că va ajunge la Prefectură în cel mai scurt timp joi.

Alin Stoica a precizat că Garda Naţională de Mediu a transmis un răspuns în care sunt trecute acţiunile pe care le-a întreprins, faptul că a sesizat problema care există la nivelul Bucureştiului şi în special la nivelul Sectorului 1 privind gestionarea deşeurilor, amenzile pe care le-a aplicat până în prezent şi că au situaţia în continuă monitorizare.

Știrea inițială: Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, joi, că va decide până la sfârșitul zilei dacă va declara starea de alertă în sectorul 1, după ce primarul Clotilde Armand a solicitat din nou instituirea acestei măsuri din cauza gunoaielor neridicate de Romprest. Prefectul Capitalei a refuzat să declare starea de alertă în luna iunie, pe baza raportului Gărzii de Mediu care a stabilit că nu există un pericol iminent în sectorul 1. Prefectul a mai declarat că sunt analizate ”soluții alternative”, iar dacă nu există va fi declarată starea de alertă în sectorul 1.

  • Prefectul Capitalei:  ”S-au schimbat lucrurile. Atunci era vorba de deșeuri menajere. Acum e vorba de deșeurile de pe stradă, pe care prestatorul trebuie să le ia iar primăria le plătește, din câte înțeleg. Blocajul e o neînțelegere între prestator și autoritatea publică locală. Primăria spune că plătește, dar nu se înțelege asupra prețului corect iar prestatorul spune că nu este plătit corespunzător. Acest diferend comercial nu va putea fi rezolvat chiar dacă va fi declarată starea de alertă pentru o perioadă de timp. Starea de alertă poate fi luată pentru maxim 30 de zile, poate fi prelungită ulterior dacă riscurile nu au fost înlăturate. Pe durata stării de alertă trebuie luate măsuri pentru eliminarea riscului. Nu există o astfel de măsură rezilierea contractului, dar da se poate apela la alte surse. Ne uităm la soluții aleternative, dacă nu există atunci declarăm starea de alertă. Starea de alertă să aprobă dacă sunt îndeplinite cumulativ anumite condiții: să există riscuri, acele riscuri să prezinte o stare de pericol pentru cetățeni.”

Context

Comitetul Local pentru Situații de Urgență din Sectorul 1 a votat, miercuri seara, propunerea primarului Clotilde Armand de a solicita din nou Prefectului Capitalei declararea stării de alertă pentru o perioadă de 30 de zile din cauza gunoaielor neridicate de Romprest.

Situația gunoaielor neridicate din sectorul 1 a devenit critică în ultimele săptămâni, după ce numeroși cetățeni au reclamat riscul de îmbolnăvire din cauza mizeriei de pe străzi.

Conflictul dintre primarul sectorului 1, Clotilde și compania Romprest s-a acutizat în ultimele zile.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a formulat o plângere penala la DNA împotriva directorului general adjunct Romprest, Bogdan Adimi, pentru abuz în serviciu, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare.

Citește integral

BREAKING Comitetul Local pentru Situații de Urgență din Sectorul 1 a votat să solicite din nou Prefectului Capitalei declararea stării de alertă din cauza gunoaielor neridicate de Romprest

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *