Breaking News

Elementul-surpriză care-i năucește pe ruși la Melitopol. ”Cu siguranță le vom face publice numele acestor bravi compatrioți”

2 minute necesare pentru a citi articolul

Duminica, 11 Iunie 2023, ora 17:46

6982 citiri

Elementul-surpriză care-i năucește pe ruși la Melitopol. "Cu siguranță le vom face publice numele acestor bravi compatrioți"

Cale ferată distrusă în zona Melitopol în cadrul contraofensivei ucrainene FOTO Telegram/ a_shtirlitz

Informațiile din teren făcute publice de analiști în cursul zilei de duminică, 11 iunie, indică tot mai clar strategia Ucrainei în cadrul contraofensivei derulate în sudul țării.

Ofensiva ucraineană înspre axa sud a determinat în zilele de 10-11 iunie eliberarea mai multor localități în zona ocupată de Rusia, la limita dintre regiunile Herson și Zaporojie.

Pe de altă parte, datele culese de bloggerii militari indică o cursă aproape fără obstacolo a armatei ucrainene spre localitatea Melitopol, din apropierea Mării Azov. Miza ar fi întreruperea liniei de aprovizionare a Crimeei pe liniile Rusiei continentale.

Mai multe surse indică faptul că unitățile armatei ucrainene lucrează deja de 12 ore în misiuni de recunoaștere la periferia orașului extrem de important din punct de vedere strategic.

Pe de altă parte, ocupanții ruși sunt atacați din interior de o altă forță pe care nu reușesc s-o combată: partizanii ucraineni.

În după-amiaza zilei de duminică au apărut mai multe surse care arată că partizanii au distrus calea ferată din Melitopol, principala rută feroviară folosită de ruși pentru alimentarea Crimeei și a trupelor armate dislocate în regiunea Zaporojie.

„În așezarea Yakymivka din regiunea Zaporojie, partizanii orașului Melitopol au aruncat în aer un pod feroviar – o arteră logistică prin care proviziile inamicului au fost livrate din Crimeea către regiunea Zaporojie.

Mulțumim curajoșilor compatrioți. Cu siguranță vă voi publica numele mai târziu”, arată bloggerul militar ucrainean Shtirlitz53.

Pe de altă parte, de teama sabotajelor, administrația rusă a orașului Melitopol a decretat restricții de circulație duminică și sunt impuse mai multe puncte de control, în care cetățenii sunt legitimați la sânge. Sursele ucrainene mai arată că mulți oameni sunt arestați și duși la interogatorii, fără a fi clar ce li se întâmplă ulterior.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.