Breaking News

Guvernul a amânat ședința, pentru că nu are încă avizele pe „ordonanța trenuleț” și pe proiectul de buget pe 2024. Documentele nu au stat nici 24 de ore în dezbatere publică / Probleme cu salariile profesorilor

2 minute necesare pentru a citi articolul

Guvernul a amânat ședința de joi, pentru că nu are încă avizele pe „ordonanța trenuleț” și pe proiectul de buget pe anul 2024. Amintim că documentele nu au stat nici 24 de ore în dezbatere publică, fiind postate pe site-ul Ministerului Finanțelor miercuri, la ora 13.00.

UPDATE Salariile angajaților din Învățământ nu vor crește cu același procent, „pentru toți la fel”, a declarat de la Palatul Victoria liderul Federației „Alma Mater”, Anton Hadăr. Acesta a spus că vor fi procente diferite, care pot să însemne 14% sau „poate ca să fie și mai puțin”, dar că pe medie creșterile vor fi de 20%. Hadăr a mai spus că sindicaliștii din învățământ au fost chemați de aseară să mai discute încă o dată grilele de salarizare din Educației cu premierul Ciolacu, ministrul de Finanțe, Marcel Boloș și ministrul Educației, Ligia Deca, scrie EduPedu.

UPDATE Salarizarea profesorilor și a personalului din școli pentru anul 2024 va fi decisă printr-o ordonanță de urgență separată de ordonanța „trenuleț”. Asta au declarat la ieșirea de la Palatul Victoria liderii sindicali care au discutat cu premierul Ciolacu, ministrul Finanțelor și al Educației, scrie EduPedu.

UPDATE Salarizarea profesorilor și a personalului din școli pentru anul 2024 va fi decisă printr-o ordonanță de urgență separată de ordonanța „trenuleț”. Asta au declarat la ieșirea de la Palatul Victoria liderii sindicali care au discutat cu premierul Ciolacu, ministrul Finanțelor și al Educației, scrie EduPedu.

Salarizarea personalului din școli de la 1 ianuarie 2024 va fi stabilită printr-o ordonanță de urgență distinctă, potrivit declarațiilor făcute de liderul FSLI Simion Hăncescu. Marius Nistor de la FSE a explicat că necesitatea unui alt act normativ este dată de faptul că în actuala formă a ordonanței trenuleț erau puse doar cadrele didactice și personalul nedidactic, fără funcțiile de conducere, îndrumare și control.

Ședința de Guvern era programată pentru ora 12.00, dar a fost amânată.

Consiliului Economic și Social așteaptă avizele de la ministere, iar ședința CES va avea loc abia la ora 14.00.

Amintim că Ministerul Finanțelor a publicat miercuri, în dezbatere publică, „ordonanța trenuleț”, cea care stabilește principalele măsuri fiscale care intră în vigoare la 1 ianuarie 2024, pe baza căreia se face bugetul. (Detalii, AICI)

Totodată, Ministerul Finanțelor a publicat miercuri și proiectul de buget pe anul 2024. Legea bugetului se construiește pe un deficit bugetar de 86,6 miliarde lei pentru 2024, respectiv 5% din PIB. (Detalii, AICI)

Mediul de afaceri critică legea bugetului de stat pe anul 2024, spunând că vede „un optimism excesiv și nejustificat” în privința nivelului veniturilor din bugetul pe anul 2024. Radu Burnete, director executiv al Confederației Patronale Concordia, susține că bunii plătitori de taxe vor fi chemați din nou să achite un deficit mai mare, deși se promite că în 2024 nu vor exista creșteri de taxe.

Articol preluat de la: economedia.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.