Breaking News

Îngrijorare printre absolvenții de clasa a VIII-a. Ministerul Educației a publicat greșit ierarhia de admitere la liceu

1 minute necesare pentru a citi articolul

Marti, 04 Iulie 2023, ora 22:04

665 citiri

Îngrijorare printre absolvenții de clasa a VIII-a. Ministerul Educației a publicat greșit ierarhia de admitere la liceu

Ierarhia a fost publicată greșit FOTO edupedu.ro

Ministerul Educației a provocat îngrijorare marți seară printre elevii absolvenți de clasa a VIII-a și părinții acestora.

Instituția a publicat greșit ierarhia de admitere la liceu a elevilor, stabilind drept criteriu de departajare media de absolvire a claselor V-VIII și nu notele de la română și matematică. Media claselor V-VIII a fost scoasă din calculul mediilor pentru admiterea la liceu.

Analiza asupra ierarhiei județene sau cea pe București arată că ordinea candidaților este una greșită, potrivit edupedu.ro. Un exemplu luat aleator, la pagina 55 pe București, unde sunt 20 de elevi toți cu media la Evaluarea Național 9,72.

Conform regulilor de ierarhizare prevăzute în ordinul de ministru, nota la limba română era următorul criteriu de departajare, în caz de egalitate de medii. Apoi, dacă și acestea erau egale, urma nota la matematică, abia apoi, al treilea criteriu – media de absolvire a gimnaziului. În acest caz toate pozițiile sunt aranjate după media de absolvire, singura coloană cu mediile aranjate descrescător.

Secretarul de stat Florian Lixandru a declarat că ierarhia greșită va fi retrasă.

„Am luat legatura cu cei care se ocupa de aplicatie pentru a verifica încă o dată dacă este respectată ordinea criteriilor de departajare. Aceesul la ierarhie va fi blocat până se vor finaliza verificările. Termenul de publicare este 5 iulie”, a spus pentru Edupedu.ro Florian Lixandru.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.